Wanneer Bitcoin en Ethereum ETF’s? Vermogensbeheerder deelt prognose

Louise de Graaf


De Braziliaanse vermogensbeheerder Hasdex, in de race om zowel een Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH) beursfonds te lanceren, heeft haar verwachting gedeeld over wanneer dergelijke fondsen beschikbaar zullen zijn in de Verenigde Staten.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Spoedige verwelkoming BTC en ETH ETF’s

Hashdex diende eind augustus een aanvraag in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) op de Amerikaanse markt te lanceren. Het gaat om een futures-ETF die spot-BTC aanhoudt. In september diende het een soortgelijke aanvraag voor ethereum in.

Dramane Meite, head of product voor de Verenigde Staten en Europa bij Hashdex, besprak de mogelijke verwelkoming van Bitcoin en Ethereum beursfondsen in een ‘2024 outlook rapport’. Hij deelde onder andere zijn positieve verwachting over wanneer dergelijke fonden gelanceerd kunnen worden:

“Wij geloven dat Amerikaanse beleggers tegen het tweede kwartaal van het nieuwe jaar toegang zullen hebben tot een spot Bitcoin ETF en dat een spot Ether ETF waarschijnlijk zal volgen.”

Bloomberg ETF-analisten James Seyffart en Eric Balchunas hebben al maanden een kans van 90 procent uitgesproken dat de SEC vóór 10 januari, ofwel de laatste deadline voor de gezamenlijke aanvraag van ARK Invest en 21Shares, een berg Bitcoin ETF-aanvragen goed zal keuren. Recentelijk hebben ze naar buiten gebracht dat goedkeuringen naar alle waarschijnlijkheid op 8,9 of 10 januari plaats zullen vinden.

Seyffart heeft eerder echter al opgemerkt dat dit alleen betrekking heeft op de 19b-4 aanvragen en dat de aparte S-1 aanvraag ook moet worden goedgekeurd voordat de ETF daadwerkelijk gelanceerd kan worden.

Seyffart gaf in november al aan dat er ‘’weken of zelfs maanden kunnen zitten tussen goedkeuring en lancering’’. Wat dat betreft komt de voorspelling van Hashdex enigszins overeen met die van Seyffart en Balchunas.

Markt van $50 biljoen

Meite zei in het rapport ook dat spot Bitcoin en Ethereum ETF’s ervoor zorgen dat ‘’bestaande vermogensbeheerders met duizenden medewerkers en vertrouwde merken’’ hun klanten voor het eerst een crypto-product zullen aanbieden.

Hij gelooft dat dit de deuren zal openen voor een markt van 50 biljoen dollar, groter dan Europa, Canada en Brazilië samen – de enige drie wereldwijde markten met spot crypto Exchange Traded Products.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie