Voormalige Binance-baas botst met Elon Musk’s “X” platform

Louise de Graaf


Changpeng Zhao, de inmiddels voormalig directeur van Binance, heeft het aan de stok gekregen met het sociale mediaplatform van Elon Musk. Zijn account op X, voorheen Twitter, werd zonder enige aankondiging en uitleg tijdelijk beperkt.

Hierdoor konden zijn miljoenen volgers het account van CZ moeilijk bereiken. Het account van Zhao werd pas zichtbaar nadat gebruikers van X de beperking erkende door op een speciale knop te klikken. In de cryptogemeenschap werd direct gespeculeerd dat CZ mogelijk de regels van X heeft overtreden.

Deze reactie kwam nadat een oplettende gebruiker melde dat de blauwe badge voor verificatie op X plotseling was verdwenen. Later werd duidelijk dat deze verificatie badge tijdelijk verdwijnt na een naamswijziging op het sociale mediaplatform.


📈 Steeds meer Nederlanders maken zelf Bitcoins, zonder technische kennis!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Naamswijziging van CZ op X was de boosdoener

Diezelfde dag verklaarde CZ in een Twitterbericht dat de beperking mogelijk werd opgelegd door zijn naamswijziging op X. Hij veranderde naar zeggen zijn accountnaam van “CZ Binance” naar “CZ BNB”, waarna de beperking direct optrad. CZ gaf na het optreden van de beperking de botdetectie van X het nakijken en stuurde richting Elon Musk:

“Het algoritme voor de botdetectie van X moet wat werk krijgen, [Elon Musk]. Het detecteert de slechte bots niet en richt zich ten onrechte op echte mensen.”

Kort nadat CZ het mysterie had opgelost, plaatste hij een bericht met enige uitleg. Volgens hem was de tijdelijke beperking opgelegd vanwege een ‘Happy Thanksgiving-tweet’ die hij wilde op X versturen.

Aftreden CZ komt Binance duur te staan

Changpeng Zhao trad op 21 november af als directeur bij de wereldwijd bekende cryptobeurs Binance. Deze week pleitte hij schuldig aan een aanklacht met betrekking tot het niet handhaven van het Anti-Money Laundering programma van Binance.

De schuldbekentenis van CZ kwam Binance duur te staan. De cryptobeurs moest door een schikking met de Amerikaanse autoriteiten een boete van 4,3 miljard Amerikaanse dollar betalen. Zhao moest als onderdeel van een civiele zaak met de toezichthouders $150 miljoen uit eigen zak betalen.

Aan het aantal volgers van Zhao is af te lezen dat de voormalig directeur van Binance nog steeds erg populair is op het X platform. Met maar liefst 8,7 miljoen volgers steekt hij met kop en schouders uit boven het aantal volgers van de nieuwe directeur van Binance. Richard Teng, de man die de leiderschapsrol van Binance overnam, heeft in vergelijking met CZ een schamele 231.600 volgers op het X platform.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie