vijf redenen waarom de bullmarkt is begonnen

Louise de Graaf


The BULL is BACK! VIJF sterke argumenten voor een BULLMARKT.


Bitcoin en Cardano update: de perfecte storm?

 • icon-bitcoin

  Bitcoin nieuws

Argument 1: FOMC statement 13 December jl.

Indicatoren geven aan dat de groei van economische activiteit is afgenomen. Lage werkloosheid (hoge werkloosheid wakkert de recessie aan) en de inflatie neemt af. De lage werkloosheid is wel belangrijk om te blijven monitoren. De huidige hoge rente maakt geld lenen duurder voor het bedrijfsleven en vanwege de afname in economische groei, kunnen mensen ontslagen worden. Dat kan leiden tot een recessie. Immers: een hoge werkloosheid betekent een dalende koopkracht. Lees het volledige FOMC statement hier.

Advertisement

Argument 2: Aankomende renteverlagingen

Het gevolg van argument 1 is dat renteverlagingen aanstaande zijn in de periode 2024-2026 terwijl de inflatie naar 2% wordt teruggebracht. Je leest het goed! Een lagere rente betekent een enorme stimulans voor de economische groei en dus ook voor de waardering van aandelen en crypto! Bekijk de dot plot chart hier.


Bitcoin en ethereum lijken nieuwe daling voor te bereiden

 • icon-bitcoin

  Bitcoin nieuws

Argument 3: Bitcoin fair value accounting

De Financial Standards Board (FASB) kondigden Fair Value aan voor Bitcoin in de boeken van bedrijven. Dit betekent dat per kwartaal de waardering wordt opgenomen. Dit in tegenstelling tot voorheen, waarbij de waarde van Bitcoin aan het einde van het jaar werd genoteerd. Was de waarde lager dan de aanschafwaarde? Dan volgde een afschrijving. Was de waarde hoger? Dan telt deze enkel mee na verkoop! Deze nieuwe regel maakt het interessanter voor bedrijven om Bitcoin op de balans te zetten. Vind de aankondiging hier.


Bizarre cardano stijging, bitcoin ‘supercyclus’ begonnen: Weekoverzicht

 • icon-bitcoin

  Bitcoin nieuws

Argument 4: De spot Bitcoin ETF in maart 2024?

Dit zal de grootste drijfveer van de volgende bullmarkt zijn en niemand kan nog voorzien hoeveel geld er in de cryptomarkt gaat stromen, de jaren na goedkeuring. BUCKLE UP!


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

 • Advertentie
 • Bitvavo

Argument 5: De Bitcoin Halving in april 2024

De halving zorgt voor een halvering van de mining rewards per block. Dit gaat van 6,25 naar 3,125. Dat betekent dus nóg minder inflatie voor Bitcoin en verdere toename van schaarste. Dit is olie op het vuur voor de bullmarkt en tot op heden een grote driver van de toenemende prijs.

Post Views: 140Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie