Uitlevering Terra (LUNA) oprichter meerdere maanden uitgesteld

Louise de Graaf


Do Kwon, de beruchte oprichter van het terra (LUNA) project, moet toch nog langer verblijven in Montenegro.

Kwon stond op het punt om vanuit Montenegro uitgeleverd te worden aan de Verenigde Staten of Zuid-Korea. Op verzoek van de autoriteiten uit deze twee landen blijft hij toch nog twee maanden langer in Montenegro.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Het Terra (LUNA) fiasco en de crypto crash

De medeoprichter van Terraform Labs sloeg op de vlucht nadat in mei 2022 het terra-ecosysteem samen met de LUNA crypto en de UST stablecoin compleet in waren gestort.

Door de dalende prijzen op de markt in de bearmarkt van 2022, liep het algoritme van de UST stablecoin stuk, die gekoppeld was aan LUNA. Beide munten verloren al hun waarde en naar schatting was $60 miljard in zeer korte tijd verdampt.

Het zorgde vervolgens voor een grote marktcrash en meerdere bedrijven gingen in de opvolgende maanden ten onder.

Kwon werd uiteindelijk in Montenegro opgepakt toen hij met vervalste documenten probeerde te vliegen. Hij werd in het Zuidoost-Europese land veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf.

Zowel de VS als Zuid-Korea vragen om zijn uitlevering. Er hangen hem zware straffen boven het hoofd voor fraude en marktmanipulatie. In de VS wordt hij zelfs aangeklaagd voor 8 misdrijven.

Advertisement

Do Kwon blijft twee maanden langer in Montenegro

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat de rechter zijn uitlevering aan de VS of Zuid-Korea had goedgekeurd. Nu blijkt echter dat de Amerikaanse en Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben verzocht om Kwon nog twee maanden langer vast te houden in Montenegro.

Dat betekent dat hij nog tot februari in het land zal verblijven, ook al heeft hij zijn straf van vier maanden uitgezeten. Het is echter nog altijd onduidelijk naar welk land hij als eerst zal worden uitgeleverd.

Onlangs berichtte de Wall Street Journal dat dit de VS zou zijn. De uiteindelijke beslissing ligt bij de minister van Justitie van Montenegro. Ondertussen tekent Kwon hoger beroep aan tegen zijn uitlevering.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie