Stablecoin crypto stijgt plotseling 200%, Binance grijpt in

Louise de Graaf


‘S Werelds grootste crypto exchange Binance gaat gebruikers compenseren die nadelig beïnvloed zijn door de onverwachte prijsstijging van de Anchored Coins Euro (AEUR) stablecoin. De token zag een gigantische waardestijging van meer dan 200% nadat het op Binance werd genoteerd. Dat schrijft de exchange in een aankondiging.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Stabiele crypto ervaart prijsexplosie van 200%

AEUR is een stablecoin, wat inhoudt dat de waarde van de crypto stabiel moet blijven ten opzichte van in dit geval de euro. Ten alle tijden moet het dus 1 euro waard zijn.

Na de notering op Binance ondervond de crypto echter een bizar koersverloop. In plaats van een stabiele waarde te behouden, vond juist een gigantische koersexplosie plaats.

Volgens Binance waren veel investeerders zich niet meteen bewust van het feit dat AEUR een stablecoin is. Door een toegenomen vraag steeg de stablecoin alsnog met 200%, wat dus niet de bedoeling was. Een aantal investeerders, die niet doorhad dat het om een stablecoin ging, ging hierdoor flink de mist in.

Zij dachten namelijk na de enorme prijsexplosie dat AEUR inderdaad een interessante investering was. Nadat zij hoog inkochten konden zij hun stablecoin enkel met verlies verkopen.

Crypto exchange Binance komt gedupeerden tegemoet

Als reactie op de ontstane situatie, zal Binance gebruikers gaan compenseren die AEUR kochten tegen een opgeblazen prijs. De vergoeding omvat een gedeelte van de betaalde premie bovenop de vaste koers van 1 AEUR = 1,08 Tether (USDT). Dit besluit is een onderdeel van Binance’s poging om de impact op klanten te minimaliseren.

Binance heeft daarnaast de handel in AEUR voorlopig stopgezet. De exchange is wel van plan de handel met de stablecoin op een gegeven moment weer te heropenen.

AEUR wordt uitgegeven door Anchored Coins, een fintechbedrijf uit Zug, Zwitserland. Anchored Coins verzekert dat elke AEUR-token volledig is gedekt door reserves bij Zwitserse banken met een FINMA-licentie. De stablecoins van het bedrijf worden momenteel uitgegeven op zowel de Ethereum als BNB Smart Chain platforms, wat bijdraagt aan hun stabiliteit en betrouwbaarheid.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie