Spanning neemt toe na besloten bijeenkomst

Louise de Graaf


Het gonst van de geruchten in de crypto-gemeenschap over een mogelijke schikking tussen Ripple (XRP) en de Securities and Exchange Commission (SEC). De aanleiding voor deze speculaties is een besloten vergadering van de Amerikaanse toezichthouder.

Hoewel er in de aankondiging van deze besloten bijeenkomst niet expliciet wordt verwezen naar Ripple of XRP, acht de crypto-gemeenschap de kans toch groot dat deze rechtszaak aan bod kwam. Het document vermeldt namelijk het onderwerp “lopende geschillen”, wat tot veel discussies leidt onder crypto fanaten.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Gaat deze SEC vergadering over Ripple en XRP?

Opmerkelijk aan deze vergadering was de beperkte toegankelijkheid. Halverwege november kondigde de SEC al aan dat de vergadering niet openbaar zou zijn. De gesloten bijeenkomst was alleen toegankelijk voor commissarissen, raadslieden, de secretaris van de SEC en belangstellende personeelsleden.

De Amerikaanse toezichthouder deelde in deze aankondiging geen verdere details over de vergadering. De aankondiging meldt alleen dat de vergadering gericht was op kritieke kwesties, waaronder ‘de afhandeling van juridische claims’. Dit suggereert dat de rechtszaak met Ripple mogelijk ook is besproken. Of dit daadwerkelijk zo is, zal de tijd uitwijzen.

Een aanklacht van de SEC betekent niet automatisch een verlies

Stuart Aldority, hoofdjurist van Ripple, suggereert de verwachting dat de SEC de strijd tegen Ripple zal verliezen. Hij stelt dat Ripple zal zegevieren mocht de zaak voor het Amerikaanse Hooggerechtshof verschijnen.

Hij baseert deze stelling op op het feit dat het Hooggerechtshof de afgelopen jaren herhaaldelijk in het nadeel van de SEC heeft beslist.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

In een recent interview verklaarde Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, dat hij de rechtszaak naar een hoger niveau wil tillen. Hij gaf aan bereidt te zijn om de druk tegen de SEC op te voeren.

Garlinghouse verklaarde dat hij zelfs graag de strijd aangaat met de Amerikaanse toezichthouder tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof. Hij beweert dit niet alleen voor zichzelf te willen doen, maar voor de gehele crypto-industrie.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie