Solana oprichter wil de strijd aan gaan met Ethereum

Louise de Graaf


Er zijn maar weinig cryptocurrencies die zo’n goed jaar hebben gehad als Solana (SOL). Deze blockchain werd eind vorig jaar nog dood verklaard na de instorting van FTX, maar de blockchain is hard in omvang gegroeid. Toch roept Solana-medeoprichter Anatoly Yakovenko op tot vrede met Ethereum (ETH) en diens achterban.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Solana topman: geen toekomst zonder Ethereum

De achterban van Solana noemt het netwerk volgens Yakovenko een ‘Ethereum-killer’, omdat het technisch superieur zou zijn. In een bericht op sociale mediaplatform X noemt hij deze insteek belachelijk. De twee netwerken hebben volgens de topman overlappende functies, en zullen inderdaad met elkaar concurreren, maar dat hoeft volgens hem geen probleem te zijn.

Hij ziet het niet gebeuren dat Solana floreert terwijl Ethereum ermee stopt. Ironisch genoeg speculeert de markt al over de komst van een ‘Solana-killer’, volgens een reaguurder op het oorspronkelijke bericht. Yakovenko lijkt ook dit niet zoveel te schelen.

Andere SOL-liefhebbers benadrukken dat een toekomst met meerdere blockchains inderdaad juist positief is voor de crypto-industrie, omdat gezonde concurrentie voor betere technologieën zorgt.

Solana is sterk, maar het netwerk niet zo

Welke van deze scenario’s de toekomst zal worden zullen we moeten afwachten. In ieder geval was 2023 een erg voorspoedig jaar voor de coin. De koers van SOL is sinds eind vorig jaar met ongeveer 500% gestegen. Bijna 300% van de winst kwam sinds september. Ook is de markt voor de token weer redelijk hersteld na de problemen bij cryptobeurs FTX, die veel geïnvesteerd had in SOL en in het ecosysteem.

Verder lijkt het met de blockchain zelf ook wel goed te gaan. Vorig jaar en begin dit jaar kampte het nog met grote storingen waardoor het netwerk zelfs tijdelijk stilgelegd moest worden, maar verder bleef het dit jaar rustig wat uitval betreft.

Tegelijkertijd zijn de gevolgen van de problemen met het netwerk en met FTX en nog steeds te merken. Het aantal gebruikers van Solana stond afgelopen september op het laagste punt in meer dan twee jaar tijd.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie