Solana memecoin BONK stijgt explosief door nieuwe beursnotering

Louise de Graaf


Bonk (BONK) is een opkomende memecoin in de crypto-wereld, maar in tegenstelling tot de concurrentie zit deze memecoin op het Solana (SOL) netwerk.

De koers van BONK was onlangs hard gestegen en dat heeft waarschijnlijk te maken met de onderstaande aankondiging van KuCoin. De bekende crypto exchange uit Hong Kong kondigde op 28 november 2023 aan dat het BONK noteert op zijn platform.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Populaire memecoin op Solana

BONK is een memecoin die concurreert met dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB) en is gebouwd op de blockchain van Solana. Bonk noemt zichzelf de eerste ‘Solana Dog Coin’ en wordt sinds 29 december 2022 verhandeld.

BONK lanceerde via een enorme airdrop, een proces waar bepaalde tokens of coins gratis worden verdeeld, onder de Solana-gemeenschap. Het doel is om de mensen te belonen voor hun steun of actieve deelname aan het Solana project.

In de maanden sinds de lancering van BONK zijn er 480.000 unieke houders bereikt, wat een recordhoogte betekent. Het is een van de meest populaire tokens op Solana en wordt in meer dan 100 dApps gebruikt.

Het is sinds het begin van 2023 de meest verhandelde token op Solana, na USDC en SOL zelf.

BONK crypto toont spectaculaire stijging

Begin dit jaar meldde Austin Federa, hoofd strategie en communicatie bij de Solana Foundation, al dat BONK een sterke gemeenschap heeft en dat het aantal actieve adressen toeneemt op het Solana-netwerk.

Eerder dit jaar kon je in het altcoin nieuws een artikel lezen over dat BONK dat met duizenden procenten was gestegen. Na de aankondiging van KuCoin explodeerde de prijs van BONK opnieuw met 14,6%.

Ondertussen is de prijs weer gedaald en op het moment van schrijven is de memecoin zo’n $0,000004 waard. Bonk is de afgelopen maand met bijna 500% gestegen en heeft een totale marktwaarde van ongeveer 270 miljoen dollar.

Begin dit jaar was op Crypto Insiders ook al over BONK het één en ander te lezen.

Post Views: 8

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie