Solana en Cardano knallen door het plafond terwijl Bitcoin wankelt

Louise de Graaf


De crypto markt maakte begin deze week grote sprongen omhoog, waarin bitcoin het voortouw nam.

De afgelopen dagen lijkt bitcoin echter wat momentum te verliezen en biedt daarmee de ruimte aan altcoins om een behoorlijke inhaalslag te maken. We hebben vandaag meerdere harde stijgers in zowel de top 10 als top 100.

De totale marktkapitalisatie van crypto steeg in de afgelopen 24 uur met 1,8% naar $1,61 biljoen. Het handelsvolume steeg in dezelfde periode met 0,1% naar $70,6 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins daalt naar 52,6%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index blijft op 72 (hebzucht).


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers kwakkelt op huidig niveau

Bitcoin (BTC) kwam enkele dagen geleden nog kort boven $44.000 uit, maar daar bleek de weerstand vooralsnog te groot te zijn. Het lijkt erop dat een grote groep investeerders ervoor koos om wat winst te nemen.

Gisterenochtend dook bitcoin terug richting $43.000 en schommelt sindsdien tussen de $43.100 en $43.500.

Om precies te zijn komt de BTC koers op het moment van schrijven uit op $43.160 op Bybit en €40.022 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 0,3% in de min.

Crypto top 10: Cardano en solana stijgen keihard

Ethereum (ETH) is de eerste altcoin die een forse inhaalslag maakt ten opzichte van bitcoin. De ETH koers maakte gisteren een flinke sprong en bereikte afgelopen nacht een piek van $2.390. Inmiddels valt ETH terug naar $2.350 maar staat daarmee alsnog ruim 5% in de plus.

Cardano (ADA) presteerde in de afgelopen 24 uur ongelofelijk sterk. De ADA koers tikte zojuist $0,497 aan, de hoogste prijs dit jaar. ADA staat ruim 13% in de plus vandaag.

Solana (SOL) blijft in trek bij beleggers en knalt weer omhoog. SOL tikte vanochtend een nieuwe piek van $72,8 aan, ook de hoogste prijs dit jaar.

Momenteel komt SOL op $72 uit waarmee de koers vandaag maar liefst 15% in de plus staat.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Crypto top 100: Bittorrent en BONK hardste stijgers

Desondanks vinden we vandaag in de top 100 nog hardere stijgers. Pyth network (PYTH) stijgt met 15,5% en optimism (OP) zelfs met bijna 22%.

Bittorrent (BTT) maakte woensdag al een enorme sprong en opnieuw vanochtend. Met een prijs van $0.00000101 staat de BTT koers vandaag bijna 30% in de plus

Bonk (BONK) gooit er nog een schepje bovenop. De memecoin op het Solana netwerk stijgt met 34,5% naar $0,00001246, een nieuwe all-time high.

Ontvang gratis crypto naar keuze

Exclusief voor Crypto Insiders lezers: meld je aan bij Bitvavo, Nederlands populairste crypto-platform, via onze link en ontvang een welkomstbonus plus geen handelskosten op je eerste €10.000 aan transacties. Dubbel voordeel in één aanbod!

Hulp nodig met crypto handel?

In onze Premium omgeving vind je ons uitgebreide handelsplan met alle laatste updates. Als premium lid betreed je een veilige plek waar handelaren van elk niveau kennis uitwisselen. Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Post Views: 293

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie