Slecht voor bitcoin? Renteverlaging pas in Q3 2024, zegt Goldman Sachs

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC), crypto en veel financiële markten hadden een zware bearmarkt te verduren in 2022. Dat kwam mede door de agressieve renteverhogingen van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank.

De markten hopen op een spoedig omkeer in het beleid van de centrale bank. Echter gooit de enorme investeringsbank Goldman Sachs roet in het eten.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

3 factoren voor een nieuwe bitcoin bullmarkt

De afgelopen paar maanden zien we de crypto markt sterk herstellen van de bearmarkt in anticipatie op een nieuwe bullmarkt. Deze kan wellicht al in 2024 beginnen.

Dat heeft te maken met een mogelijke goedkeuring van een zogeheten spot bitcoin exchange-traded fund (ETF), of beursfonds in 2024. Ook de aankomende bitcoin halving, die verwacht wordt in april 2024, speelt hierin een grote rol.

Daarnaast anticipeert de markt in 2024 een omkeer in het monetaire beleid van de Federal Reserve in de vorm van renteverlagingen.

De renteverhogingen van de Fed zorgden namelijk ervoor dat veel investeerders liever risicovolle activa, waaronder crypto, vermeden. Volgens de CME FedWatch Tool verwacht 40% van de markt een eerste verlaging in maart 2024 en 50% in mei 2024.

Goldman Sachs verwacht pas renteverlagingen in Q3 2024

Volgens Goldman Sachs vindt de eerste renteverlaging echter pas plaats in het derde kwartaal van 2024. Dat meldt persbureau Reuters op 11 december.

Wanneer de rente daalt, wordt lenen goedkoper, waardoor het nemen van risico’s in financiële markten, waaronder crypto, wordt gestimuleerd. Het tegenovergestelde gebeurt wanneer de rente snel stijgt, zoals waargenomen in 2022.

Momenteel ligt de rente in de VS tussen de 5,25 en 5,5%. Goldman Sachs verwacht slechts twee renteverlagingen in de VS volgend jaar. Volgens de investeringsbank wordt daarmee de rente eind 2024 teruggebracht naar 4,875%.

Hoewel dat een verlaging is ten opzichte van de vorige voorspelling van 5,13% van Goldman Sachs, is dat nog altijd een zeer hoge rente.

Of Goldman Sachs gelijk zal hebben, moet natuurlijk eerst nog blijken. Het is ook niet zeker dat dit de kapitaalinstroom naar de crypto-industrie zal stoppen. Het kan er echter wel voor zorgen dat investeerders langer dan verwacht terughoudend blijven.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie