Ripple (XRP) krijgt een beursgenoteerd product in Europa

Louise de Graaf


Valour, een dochteronderneming van DeFi Technologies, gaat een zogeheten exchange-traded product (ETP) voor ripple (XRP) lanceren in Europa. Het Canadese bedrijf heeft al meerdere beursgenoteerde crypto beleggingsproducten uitgebracht en is van plan om de XRP-ETP begin volgende maand te lanceren op een Europese beurs.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Groeiende vraag naar Europese XRP beleggingsproducten

De crypto markt wacht momenteel in spanning af op de goedkeuring van een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten. Een ETF en een ETP zijn echter niet precies hetzelfde.

Een ETF is een beursgenoteerd indexfonds terwijl een ETP een overkoepelende term is voor meer beursgenoteerde producten als exchange-traded notes (ETN’s) en exchange-traded commodities (ETC’s).

Desondanks bestaat de potentie dat een dergelijk product kapitaal kan aantrekken vanuit institutionele beleggers en investeerders die liever niet direct in XRP investeren. Dat kan de prijs ten goede komen.

Volgens Valour is er namelijk een stijgende vraag naar XRP beleggingsproducten in Europa en het bedrijf wil deze groeiende vraag tegemoet komen. Marco Infuso, directeur van de verkoopafdeling bij Valour, benadrukt:

“Door XRP toe te voegen aan onze productsuite komen we tegemoet aan de groeiende vraag naar diverse beleggingen in digitale activa op de Europese markten. Deze ETP’s bieden Europese beleggers toegang tot toonaangevende cryptocurrencies en sluiten aan bij ons streven om de markt voor digitale activa te democratiseren en te pionieren voor traditionele beleggers.”

Ripple nieuws

Ripple, dat nog altijd in gevecht is met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), staat bekend om zijn betalingsnetwerk ‘RippleNet’ dat draait op de XRP cryptocurrency.

Het bedrijf zet zich de laatste tijd steeds meer in op zogenaamde central bank digital currencies (CBDC’s), dat zijn crypto-versies van nationale valuta uitgegeven door een centrale bank. Een groot deel van de crypto-gemeenschap vindt deze CBDC’s echter zorgwekkend. Ze gaan tegen het achterliggende idee van crypto in en zijn mogelijk een zware inbreuk op privacy.

Desondanks ziet Ripple baas Brad Garlinghouse niet een toekomst waar slechts een munt succesvol is, maar een zogenaamde “multichain-wereld.” Met een marktkapitalisatie van maar liefst $33,5 miljard is XRP de vijfde grootste munt op de crypto-markt. De XRP koers zit in een kleine stijging en komt op het moment van schrijven verhandelt voor $0,62.

Post Views: 110

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie