Ripple versterkt Europese aanwezigheid met grote stap

Louise de Graaf


Ripple, het bedrijf achter XRP, heeft recentelijk goedkeuring ontvangen om als Virtuele Activadienstverlener (VASP) in Ierland te opereren. Dit positieve nieuws markeert een significante mijlpaal voor Ripple’s Europese aanwezigheid.


Voormalig Goldman Sachs topman noemt XRP ‘kans van zijn leven’

  • xrp-xrp-logo

    Ripple nieuws

Ripple cryptolicentie rijker

Volgens de berichten heeft de Centrale Bank van Ierland (CBI) de VASP-licentie van Ripple goedgekeurd, waardoor het bedrijf legaal kan opereren als een aanbieder van virtuele activadiensten in het land. Ripple is nu toegevoegd aan de lijst van geregistreerde VASP’s van de CBI, waardoor het bedrijf bepaalde digitale activadiensten in Ierland kan aanbieden.

“De toevoeging van Ripple Markets door de CBI aan haar lijst van geregistreerde virtuele activadienstverleners is een belangrijke stap vooruit voor ons bedrijf in de regio,” zei Eric van Miltenburg, Senior Vice President van Strategic Initiatives bij Ripple.

De goedkeuring van de VASP-licentie betekent dat Ripple nu voldoet aan de strenge regelgeving met betrekking tot anti-witwaspraktijken (AML) en het voorkomen van de financiering van terrorisme (CFT). Door deze regelgevende maatregelen vrijwillig te omarmen, demonstreert Ripple zijn toewijding aan transparantie en wettelijke naleving.

Volgens gegevens van het VASP-register van de CBI kan Ripple transacties uitvoeren namens een andere natuurlijke of rechtspersoon die digitale activa van het ene adres of account naar het andere verplaatst. Het bedrijf achter cryptomunt XRP heeft ook toestemming om cryptowisseldiensten tegen fiatvaluta aan te bieden, evenals de uitwisseling tussen verschillende cryptocurrencies en het verstrekken van bewaardiensten.

Europese uitbreiding op de loer

Deze regelgevende successen van Ripple komen nog geen twee jaar nadat het bedrijf een kantoor opende in Ierland. Volgens berichten opende Ripple in februari 2022 een kantoor in Dublin met de intentie om diensten in Ierland te lanceren en de uitgebreidere Europese markt te bedienen.

“Ierland heeft zich gepositioneerd als een ondersteunende jurisdictie voor de virtuele activa-industrie en bijgevolg als een uitstekende plek voor bedrijven zoals Ripple om te opereren, wat onze beslissing versterkt om Ierland te kiezen als onze primaire basis voor EU-regelgeving”, aldus Van Miltenburg.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie