Onverwachte wending na pijnlijk bitcoin-verlies van €2,8 miljoen

Louise de Graaf


Vorige week verscheen werd er in het Bitcoin nieuws een opmerkelijke transactie aan het licht gebracht waarbij 83 bitcoin (BTC), omgerekend ongeveer 3,071 miljoen dollar, werd betaald aan transactiekosten. Er is nu iemand naar buiten gekomen die beweert de eigenaar van de wallet in kwestie te zijn, en zegt te zijn gehackt. Het is echter de vraag of het niet de hackers zelf zijn die proberen de betaalde vergoedingen terug te krijgen.

Slachtoffer duurste BTC transactie doet openbaring

In dollar-termen is er nog nooit eerder zoveel betaald voor een transactie met bitcoin. Antpool, een van ‘s werelds grootste bitcoin miningpools, ging er met de jackpot vandoor. In totaal leverde de desbetreffende transactieblok 94.466 BTC op, opgebouwd uit de blocksubsidie van 6,25 BTC en alle betaalde transactiekosten.

De bijzondere transactie vond op donderdag plaats en één dag later maakte het zelfbenoemde slachtoffer een nieuw X-account aan, @83_5BTC, en claimde dat hackers met zijn bitcoins de ongebruikelijk hoge transactiekosten hebben betaald.

Het X-account schreef dat hij een nieuwe cold wallet had aangemaakt en 139 BTC had verstuurd naar dit adres. Onmiddellijk werd 55,7 BTC verstuurd naar een andere wallet tegen een vergoeding van 83,65 BTC, waardoor hij tot de volgende conclusie kwam:

“Ik kan me alleen maar voorstellen dat iemand een script draaide op die wallet en dat het script een rare berekening van de vergoeding had.”

Het X-account heeft tevens aangegeven liever anoniem te willen blijven om ‘’voor de hand liggende redenen’’.

Digitale BTC-handtekening

Gisteren heeft het X-account laten weten een bericht van het Bitcoin-adres in kwestie te hebben ondertekend met de tekst: ‘’@83_5BTC is de eigenaar van de fondsen die de hoge vergoeding heeft betaald’’.

Mononaut, de pseudonieme ontwikkelaar achter onder andere Mempool.space, en Jameson Lopp, de medeoprichter en CEO van bitcoin-beveiligingsbedrijf Casa, hebben de handtekening geverifieerd.

Echter kan het ook zo zijn dat de wallet gecompromitteerd is en dat de kwaadwillenden het bericht hebben ondertekend. Het X-account lijkt in ieder geval een poging te wagen om de teveel betaalde transactiekosten terug te krijgen. ‘’Als Antpool de vergoeding teruggeeft, hebben ze een andere manier nodig om de identiteit van het slachtoffer te verifiëren’’, zo concludeert Mononaut.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie