Nieuwe aanvraag voor een ‘klimaatvriendelijke’ Bitcoin ETF

Louise de Graaf


In een opmerkelijke ontwikkeling heeft 7RCC, een bedrijf gespecialiseerd in klimaatbewuste investeringen, een aanvraag ingediend voor een unieke spot Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) die de cryptowereld een milieuvriendelijke wending zou moeten geven.

Innovatieve samenstelling van de ETF

De voorgestelde ETF van 7RCC is niet zomaar een beleggingsfonds; het is een mix van 80% Bitcoin en 20% koolstofkredietfutures. Deze unieke samenstelling is gericht op investeerders die milieu-, sociale en governance (ESG) principes naleven en/of belangrijk vinden. Het doel van het fonds is om zowel de veranderende koers van BTC, als de waarde van koolstofkrediet bij elkaar te voegen. Op deze manier krijgt een Bitcoin ETF toch nog een duurzaam tintje.

Crypto exchange Gemini zal volgens de aanvraag de bewaarder worden van alle bitcoins die via het beursfonds gekocht zullen worden. Volgens Gemini zal het fonds investeerders in staat stellen om “de innovatieve aard van Bitcoin in evenwicht brengen met het vooruitstrevende rijk van de koolstofkredietfutures”

Duurzaamheid en bitcoin

Nate Geraci, een bekende ETF expert, merkte op dat het slechts een kwestie van tijd was voordat een ‘ESG’ Bitcoin ETF op de markt zou komen. Met dit nieuwe fonds biedt 7RCC naar eigen zeggen een kans voor investeerders om hun portfolio’s te diversifiëren en bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Deze innovatieve stap van 7RCC toont aan dat de cryptomarkt niet alleen rijp is voor groei en diversificatie, maar ook steeds meer rekening houdt met duurzaamheid. De integratie van Bitcoin en koolstofkredietfutures in één ETF is een baanbrekend initiatief dat de weg kan vrijmaken voor meer ESG-georiënteerde crypto-investeringsopties.

Dit terwijl de crypto industrie, en met name Bitcoin, veel kritiek over zich heen krijgen vanwege de uitstoot van bepaalde proof-of-work (PoW) netwerken. Zo zou het Bitcoin netwerk veels te veel stroom gebruiken in een tijd waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt. De komst van ESG-beursfonds is dan ook een goede ontwikkeling.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie