NFT’s weer in trek, handelsvolume schiet omhoog

Louise de Graaf


De hele crypto-industrie had het zwaar in 2023, ondanks dat de koersen flink zijn gestegen. Dat komt doordat het handelsvolume erg laag bleef. Voor non-fungible tokens (NFT’s) was dit probleem nog een stuk groter, maar die trend is nu veranderd. Het volume lag in november op het hoogste punt van 2023.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Prijzen NFT’s stijgen weer

Dat schrijft DappRadar in een maandelijks onderzoeksrapport. Het handelsvolume is vorige maand gestegen tot 994 miljoen Amerikaanse dollar, het hoogste bedrag in minimaal 6 maanden. Ten opzichte van vorige maand was het bovendien een toename van 125%, en ten opzichte van september betrof het zelfs een ruime verdrievoudiging.

Ook is de gemiddelde transactiewaarde gestegen met 114%. Dat verklaart waarom ‘NFT-altcoins’ plotseling weer in trek zijn na een lange periode van neerwaartse koersen. Echter zijn de koersen de enige significante factor in het gestegen volume, want het aantal transacties is met slechts 5% gestegen.

Bij NFT-altcoins kun je denken aan de community-token ApeCoin (APE) van Bored Ape Yacht Club (BAYC), die sinds oktober met bijna 70% is gestegen. Voor governance-token BLUR van het gelijknamige handelsplatform geldt ongeveer hetzelfde verhaal, deze token is sinds halverwege oktober zelfs met ongeveer 330% gestegen.

OKX’ NFT-markt nu groter dan OpenSea

Vorig jaar was OpenSea met afstand het grootste handelsplatform voor NFT’s. Maar begin dit jaar stootte Blur OpenSea van de troon, waarna het maar liefst 72% van de markt in handen had. Die had het platform in november nog steeds, maar OpenSea heeft de tweede positie ook af moeten staan, en wel aan OKX.

Deze cryptobeurs heeft namelijk zijn eigen geïntegreerde NFT-handelsplaats, en had volgens DappRadar in november zo’n 32% van de markt in handen. Het wist Blur zelfs bijna in te halen, die 35% van de markt bedient. OpenSea moet het doen met 10%. Het analysebureau benadrukt ook dat de stijgingen vooral gelden voor de projecten met meer naamsbekendheid, kleinere NFT-collecties zijn lang niet altijd hard in waarde gestegen.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie