Kan de bitcoin koers in 2024 een nieuwe all-time high maken?

Louise de Graaf


Het jaar 2023 is fantastisch verlopen voor bitcoin. Op het moment van schrijven staat er een stijging van 125% op de borden. Daarmee heeft de digitale munt een koers van 37.349 dollar te pakken, maar lijkt een all-time high nog ver weg. De huidige all-time high staat immers op 69.000 dollar.

Kan bitcoin die koers in 2024 doorbreken en richting een nieuwe all-time high opstomen? Dat gaan we vandaag uitzoeken.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Gratis financiële nieuwsbrief

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Beleggen in bitcoin, goud, aandelen, olie, rentebesluiten van centrale banken, inflatie, alles komt voorbij in de nieuwsbrief.

Bitcoin op weg naar een all-time high?

We zijn wat bitcoin betreft op een belangrijk kruispunt in de cyclus aangekomen. Aan de ene kant gaat het fantastisch en blijft de koers maar doorstijgen op het enthousiasme over de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF.

Verder hebben we natuurlijk ook de Bitcoin Halving die nadert en de markt is momenteel zo bullish, dat iedere correctie razendsnel wordt opgekocht.

Ook speculeert de markt al over de eerste renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank. In de onderstaande tabel is te zien hoe de markt momenteel een kans van 20% toebedeelt aan de eerste renteverlaging op 20 maart 2024, dat die kans vervolgens toeneemt na 39,7% voor 1 mei 2024 en dat we op 12 juni 2024 de grootste kans op de eerste renteverlaging hebben.

Bron: CME Group

Het vreemde is dat de inflatieverwachtingen dat een beetje tegenspreken. De Amerikaanse centrale bank verhoogde de rente naar de huidige 5,25-5,50% om de inflatie naar 2,0% terug te drukken.

Nu blijkt uit de onderstaande grafiek dat de inflatieverwachtingen voor komend jaar en zelfs over 5-10 jaar nog ver boven de gewenste 2,0% liggen.

Inflation expectations rising in November

Zodoende lijkt de markt te speculeren op een recessie en dat is minder goed nieuws voor de bitcoin koers.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Waarom is dit slecht nieuws voor bitcoin?

De bitcoin koers doet het momenteel fantastisch en het momentum begint eindelijk weer de goede kant op te vallen. Het zou zonde zijn als we nu in een recessie komen en de koers een korte terugval maakt.

Stel dat we de recessie niet krijgen en de Spot Bitcoin ETF lanceert en we daarna ook nog de volgende halving krijgen, dan kunnen er fantastische dingen gebeuren en is een nieuw all-time high in 2024 niet ondenkbaar.

Wat dat betreft zijn we dus op een heel belangrijk moment aangekomen in de cyclus voor bitcoin…


📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Gratis financiële nieuwsbrief

Vind je dit soort stukken gaaf en wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste ontwikkelingen in de financiële wereld en leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Investeren in bitcoin, goud, aandelen, olie, rentebesluiten van centrale banken, inflatie, alles komt voorbij in de nieuwsbrief.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie