Invloedrijke ARK Invest trekt zich verder terug uit crypto exchange

Louise de Graaf


De afgelopen paar weken ging het uitstekend op de beurs, zo ook met crypto-aandelen zoals die van Coinbase. De Amerikaanse cryptobeurs heeft nogal wat institutionele investeerders, waaronder vermogensbeheerders zoals ARK Invest. Maar dit bedrijf heeft vorige week besloten om een flink aantal COIN-aandelen van de hand te doen. Helaas voor Coinbase is deze trend nog niet voorbij, want dinsdag was de derde dag waarop ARK Invest aandelen heeft verkocht.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

ARK Invest doet aandelen bitcoin beurs van de hand

De verschillende Exchange Traded Funds (ETF’s) documenteren elke aankoop en verkoop voor investeerders. Uit deze gegevens blijkt dat ARK Invest op dinsdag voor drie verschillende ETF’s COIN-aandelen heeft verkocht.

Volgens Ark Invest Daily is de grootste verkoop afkomstig uit de ARK Innovation ETF (ARKK), die 65.297 aandelen verkocht. Dat was ongeveer 9,1 miljoen dollar waard, en het betrof 0,1% van alle activa in het fonds.

De Internet Innovation ETF (ARKW) verkocht ook aandelen, 15.502 stuks om precies te zijn. Dat was ongeveer 2,2 miljoen dollar waard. Dit fonds is een stuk kleiner, daardoor was de verkoop goed voor 0,14% van het fonds, iets meer dus. Hetzelfde geldt voor ARKF, die verkocht 1.456 aandelen (0,02% van het totaal). In totaal gaat het dus om ongeveer 82.000 aandelen voor bijna 11,5 miljoen dollar.

Toch blijft ARK Invest één van de grootste investeerders in Coinbase. Volgens gegevens van Yahoo heeft ARK Invest ongeveer 5,5% van alle COIN-aandelen. Dit is op het moment van schrijven bijna 1,5 miljard dollar waard.

Advertisement

Derde verkoop van ARK Invest

Het was de derde keer deze maand dat ARK Invest COIN-aandelen van de hand heeft gedaan. Begin deze maand begon de vermogensbeheerder hiermee. De grootste verkoop is echter van afgelopen vrijdag. Het aantal aandelen en bedrag was niet zo groot geweest sinds afgelopen juli, toen ARK Invest voor het eerst in lange tijd een grote verkoop deed.

Omdat het bedrijf nog steeds een enorme hoeveelheid aandelen in COIN heeft, is het netto niet zo bijzonder. Volgens Yahoo heeft ARKK bijvoorbeeld nog steeds 11% van alle activa in COIN geïnvesteerd. Het is dus nog steeds de grootste positie van het beursfonds. Het bedrijf heeft ook al een groot aantal aandelen in Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) verkocht.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie