Hacker verkoopt toegang tot Binance voor $10.000 aan bitcoin

Louise de Graaf


Een hacker heeft toegang gekregen tot het zogeheten ‘wetshandhavingspaneel’ van Binance, de grootste crypto exchange ter wereld.

De hacker verkoopt toegang tot het paneel van Binance voor maar liefst $10.000 aan bitcoin (BTC) of monero (XMR), een crypto gericht op privacy.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Het handhavingspaneel van crypto beurs Binance, wat is dit?

Het handhavingspaneel van Binance is enkel bedoeld voor wetshandhavingsinstanties die ermee toegang krijgen tot gebruikersdata en meer gevoelige gegevens op het platform van Binance.

Het is gemaakt om verzoeken in te dienen aan autoriteiten die binnen enkele dagen opgepakt kunnen worden.

Binance maakt naar verluidt gebruik van een dienst, genaamd Kodex, voor het paneel. Kodex wordt veelvuldig gebruikt door financiële instituties en sociale mediaplatformen voor het behandelen van verzoeken aan handhavingsinstanties.

E-mailaccounts van politiefunctionarissen gehackt

De hacker, met de pseudoniem ‘Miembro’, verkoopt toegang tot het paneel via de Breach Forums.

Volgens een onderzoek van InfoStealers wordt toegang gekregen tot het paneel via de inloggegevens van wetshandhavingsfunctionarissen. Deze werden verkregen door drie computers te infecteren met malware.

De inloggegevens behoren toe aan medewerkers van het recherchebureau van Taiwan (CIB), de anti-cybercrime afdeling (ACG) van de politie van de Filipijnen (PNP) en de politie van Oeganda (UPF). Deze inloggegevens kwamen uiteindelijk in de handen van de hacker terecht.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Crypto van Binance klanten ook in gevaar?

Volgens het onderzoek ligt de kwetsbaarheid dus niet bij Binance, maar bij de handhavingsinstanties zelf.

Blijkbaar zijn de laatste jaren de e-mailaccounts van politiebureaus en andere handhavingsdepartementen steeds vaker het doelwit van dergelijke aanvallen.

Toch is het natuurlijk slecht nieuws voor Binance, dat al onder druk staat in de Filipijnen en de VS.

Volgens de onderzoekers lopen echter ook Binance klanten met crypto op het platform risico. Nederlandse gebruikers zullen daar gelukkig weinig last van hebben, zij moesten namelijk Binance al van de zomer verlaten.

Binance heeft op het moment van schrijven nog geen officiële reactie gegeven op het nieuws.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie