Grote crypto samenwerking gesloten door internationale bank

Louise de Graaf


In een strategische samenwerking hebben betalingstechnologiebedrijf Circle en de Braziliaanse digitale bank Nubank de handen ineengeslagen om de toegang tot digitale dollars in Braziliƫ te verbeteren. De alliantie is gericht op het vergroten van de beschikbaarheid van de USDC-stablecoin voor de klanten van Nubank.


šŸŽ Deze week: Handel je eerste ā‚¬10.000 in crypto helemaal gratis

Circle voorop in wereldwijde crypto-acceptatie

De aankondiging onthulde dat Circle en Nubank samenwerken om de voordelen van digitale dollars te brengen naar de snelgroeiende markt van Braziliƫ. De stablecoin USDC, een door de Amerikaanse dollar gedekte cryptocurrency, staat centraal in deze samenwerking.

Volgens informatie verstrekt door Circle en Nubank zal de samenwerking de mogelijkheden van digitale dollars voor Braziliaanse, Mexicaanse en Colombiaanse consumenten aanzienlijk uitbreiden. Klanten van Nubank, inmiddels circa 90 miljoen, zullen binnenkort toegang hebben tot de USDC-stablecoin. Dit zal hen een breder scala aan financiƫle diensten en mogelijkheden aanbieden.

De CEO van Circle, Jeremy Allaire, benadrukt het belang van deze samenwerking en de rol die digitale dollars kunnen spelen in de financiƫle inclusie van de wereldwijde wereld van crypto.

Hij verklaart dat de samenwerking met Nubank een cruciale stap is om de voordelen van digitale dollars naar Zuid-Amerika te brengen: ā€œOnze samenwerking met Nubank markeert een belangrijk moment in het vergroten van het wereldwijde bereik van USDC.ā€

Nubank maakt klaar voor cryptorevolutie

Nubank, bekend om zijn innovatieve benadering van financiƫle diensten, ziet de samenwerking als een kans om zijn klanten een breder scala aan financiƫle mogelijkheden te bieden. Door toegang te bieden tot USDC, streeft Nubank ernaar om de financiƫle inclusie in Braziliƫ en omstreken te bevorderen en de toegankelijkheid van geavanceerde financiƫle instrumenten te vergroten.

De Braziliaanse bank beheert ook een eigen cryptoplatform. General manager van dit platform, Thomas Fortez, is lyrisch over de integratie van USDC: ā€œDankzij dit aanbod en de kenmerken van Circleā€™s USDC overwegen we toekomstige mogelijkheden om Nubank Crypto te integreren met andere financiĆ«le diensten die beschikbaar zijn in onze app.ā€

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie