Feyenoord’s Nederlandse Bitcoin partner benadrukt de samenwerking

Louise de Graaf


Als je een sportfanaat bent, is het je misschien opgevallen dat crypto steeds prominenter aanwezig is in stadions, reclamespots en op shirts van je favoriete atleten. Met de gigantische omvang van de sportindustrie proberen crypto-giganten hun slag te slaan om Web3 naar het grote publiek te brengen. Zo ook met Feyenoord.


šŸŽ Deze week: Handel je eerste ā‚¬10.000 in crypto helemaal gratis

Betaal met bitcoin bij Feyenoord

Knaken is al sinds medio 2021 de officiĆ«le crypto-partner van Feyenoord, dat samen met Ajax en PSV deel uitmaakt van de ā€˜traditionele top 3ā€™ voetbalclubs van ons land. De verbintenis moet onder andere helpen met het opbouwen van naamsbekendheid binnen het concurrerende Nederlandse en Europese crypto-landschap.

Knaken is een bij De Nederlandsche Bank geregistreerde crypto broker die sinds 2018 een toegankelijk platform biedt voor crypto-enthousiastelingen.

Al iets meer dan een jaar beschikt Knaken over een uniek crypto-betaalsysteem genaamd ā€˜Knaken Settleā€™. Het stelt crypto-investeerders in staat hun crypto-portfolio om te toveren tot een betaalrekening om zo de crypto-adoptie tot een hoger niveau te tillen. Ook Feyenoord ziet de potentie in van het innovatieve betaalsysteem dat een veilig en efficiĆ«nt alternatief biedt op de huidige standaard.

Het legioen, ofwel de fanbase van Feyenoord, kan vanaf nu namelijk bitcoin (BTC), ethereum (ETH) of een andere cryptomunt gebruiken voor de aankoop van merchandise, tickets en andere diensten. Knaken beschouwt deze zet als een grote stap voorwaarts om meer mensen bewust te laten zijn van de voordelen van crypto, en zei het volgende in reactie op de nieuwe integratie:

ā€˜ā€™Deze samenwerking biedt ons een platform om het bewustzijn over de voordelen en het potentieel van cryptocurrency te vergroten. We geloven dat door nauw samen te werken met een club die een rijke geschiedenis en een grote fanbase heeft, we niet alleen onze zichtbaarheid vergroten, maar ook de acceptatie van cryptocurrency in het dagelijks leven bevorderen.ā€™ā€™

Crypto adoptie

De integratie van Knaken Settle bij een van de succesvolste voetbalclubs van ons land creƫert kansen voor een groot publiek om de crypto-wereld te betreden. Feyenoord-fans kunnen nu op een toegankelijke manier in aanraking komen met crypto en ontdekken wat de innovatieve sector te bieden heeft.

Voor sommige mensen buiten de crypto-gemeenschap kan er een stigma rondom crypto heersen, waardoor het als minder vertrouwd of zelfs verdacht wordt beschouwd. De integratie van Knaken Settle bij Feyenoord kan een hoop negatieve vooroordelen wegnemen en de deuren openen tot verder onderzoek naar wat crypto allemaal te bieden heeft.

Meerdere miljoenen fans van Feyenoord over de hele wereld krijgen nu de mogelijkheid om crypto te gebruiken als een alternatief voor het traditionele betaalsysteem. Het is een van de vele wereldwijde stappen binnen de sportwereld die helpen om de voordelen van crypto langzaam maar zeker tot het grote publiek te brengen.

Post Views: 141Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie