Ethereum beursfondsen laten langer op zich wachten

Louise de Graaf


Terwijl de focus van het crypto-land volledig bij Bitcoin (BTC) beursfondsen ligt, is er ook een gelijksoortige race gaande voor Ethereum (ETH). In deze lopende strijd heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) besluiten voor diverse aanvragen uitgesteld.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Ethereum spot-ETF’s in de wacht

De financiële waakhond heeft besloten de deadlines voor de beoordeling van talloze spot Exchange Traded Fund (ETF) aanvragen naar voren te schuiven. Bloomberg ETF-analist James Seyffart bracht gisteravond de ontwikkelingen aan het licht op sociale mediaplatform X.

Allereerst werd de uitstel voor vermogensbeheerder Hashdex en crypto-verdmogensbeheerder Grayscale naar buiten gebracht door Seyffart. Het uitstel kwam enigszins uit een onverwachte hoek aangezien de tussentijdse deadline voor Hashdex op 1 januari stond en voor Grayscale op 25 januari

Enkele uren later bracht Seyffart zijn 68,5 duizend X-volgers op de hoogte van het uitstel voor zowel VanEck als de gezamenlijke aanvraag van ARK Invest en 21 Shares. Van Eck kon uiterlijk 25 december een reactie verwachten van de SEC en voor ARK Invest en 21Shares stond de deadline op 26 december.

Voor alle aanvragen is het besluit van de SEC wat aan de vroege kant, maar de aankomende feestdagen spelen hierbij vanzelfsprekend een rol. Bovendien lag een uitstel op zichzelf volledig in lijn met wat werd verwacht.

Eerst Bitcoin ETF, dan Ethereum

Zoals gezegd is de markt op het moment met name bezig met de mogelijke introductie van een lading Bitcoin beursfondsen. In totaal liggen er 13 aanvragen bij de SEC en alle ogen zijn gericht op begin januari voor een mogelijke massa-goedkeuring.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas heeft eerder al de verwachting uitgesproken dat de SEC ‘’ergens halverwege tot eind 2024’’ een spot-ETF voor ethereum goed zal keuren.

Voor Bitcoin hebben analisten hun ogen gericht op maandag 8, dinsdag 9 of woensdag 10 januari. Op 10 januari valt namelijk de allerlaatste deadline voor de gezamenlijke aanvraag van ARK Invest en 21Shares.

Post Views: 33

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie