Ethereum bereikt omzet mijlpaal en verslaat Facebook en Microsoft

Louise de Graaf


Het Ethereum (ETH) netwerk heeft een indrukwekkende mijlpaal bereikt waarmee het Facebook en Microsoft, twee zwaargewichten binnen de technologiewereld, achter zich laat. Om precies te zijn heeft het netwerk de tech-giganten op indrukwekkende wijze verslagen als het aankomt op de totale omzet.

Ethereum overtreft 10 miljard dollar aan omzet

Volgens een recent rapport van Caleb & Brown, een in Australië gevestigde crypto broker dat diensten aanbied aan zowel particuliere als institutionele beleggers, heeft Ethereum het deze week voor elkaar gekregen om sneller dan zowel Facebook als Microsoft een cumulatieve omzet van 10 miljard dollar te bereiken.

Nu zul je je wellicht afvragen wat ‘omzet’ betekent in de context van het layer-1 netwerk. Dit heeft simpelweg betrekking op alle inkomsten die zijn gegenereerd op de blockchain van Ethereum. Deze inkomsten worden gehaald uit de betaalde transactiekosten.

Tommy Rogulj, Crypto Portfolio Manager bij Caleb & Brown, verklaart middels een bericht op X (het voormalige Twitter) dat Ethereum sinds 2015 in totaal 16,8 miljard dollar aan betaalde transactiekosten bij elkaar heeft gesprokkeld. 60 procent hiervan zou als ‘omzet’ gezien kunnen worden, aldus Rogulj. Dit heeft te maken met het feit dat sinds de London hard fork van augustus 2021 een deel van de transactiekosten worden ‘geburned’, ofwel voorgoed uit de circulatie worden gehaald.

Dit wil zeggen dat het netwerk sinds zijn oprichting 10,08 miljard aan omzet heeft gedraaid. Het heeft Ethereum iets minder dan 7,5 jaar gekost om de gigantische mijlpaal van 10 miljard dollar te bereiken. Meta, het voormalige Facebook, had net iets meer tijd nodig. Na iets meer dan 7,5 jaar wist het een cumulatieve omzet van 10 miljard dollar te behalen. Voor Microsoft duurde het zelf 19 jaar voordat de indrukwekkende mijlpaal werd geëvenaard.

Huidige omzetdaling ETH

Ondanks deze opmerkelijke prestatie heeft de omzet van Ethereum een enorme daling meegemaakt. Uit gegevens van crypto-analysebedrijf Token Terminal blijkt namelijk dat de omzet van Ethereum 77,3 procent is gedaald vergeleken met een jaar eerder.

Het gedecentraliseerde netwerk heeft dit jaar tot nu toe een omzet van 1,7 miljard dollar gedraaid.

Vorige week kon je nog in het Ethereum nieuws lezen dat het netwerk deze maand op een verlies afstevent. Op december vorig jaar na eindigde het netwerk iedere maand in het groen. De winst wordt berekend door de commissies en beloningen van validators af te trekken van de totale transactiekosten.

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie