Er is geen excuus om geen bitcoin te hebben

Louise de Graaf


De bitcoin koers is de afgelopen paar maanden zó hard gestegen dat veel pessimisten inmiddels overstag zijn gegaan. Er waren genoeg mensen die ervan overtuigd waren dat de bearmarkt van vorig jaar een vervolg zou zien. Toch zijn er nu juist veel signalen dat de bullmarkt inderdaad begonnen is. Voormalig BitMEX-CEO en investeerder Arthur Hayes vindt dat de koers nog veel groener territorium gaat zien.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers sterk na Fed nieuws

Op donderdag ging het nieuws dat de Federal Reserve wellicht in 2024 zal overstappen op het verlagen van de beleidsrente. De markt hoopt op een zogeheten ‘zachte landing’, waarbij de inflatie daalt zonder dat de economie in een recessie belandt.

Veel aandelen, obligaties en de Amerikaanse dollar stegen vlak na dit nieuws in waarde. Ook cryptocurrencies hadden er baat bij. Volgens Bloomberg hadden financiële markten zelfs de beste dag sinds 2009 – veel belangrijke activa stegen met minstens 1%. Dat gold voor technologie-index Nasdaq 100, maar ook voor de Braziliaanse Ibovespa-index.

Bitcoin naar 1 miljoen dollar?

Op sociale mediaplatform X verklaart Hayes dat er geen excuus is om géén crypto te bezitten. Lagere rentes bij de centrale bank zorgen er namelijk voor dat het gemakkelijker wordt om geld te lenen, wat goed is voor de economie en voor financiële markten.

Hayes is niet vies van optimistische uitspraken. Na het nieuws van gisteren voorspelde hij dat een ommekeer van het beleid van de Federal Reserve ervoor zou kunnen zorgen dat bitcoin (BTC) een prijs van 1 miljoen dollar zal bereiken. Of hij denkt dat dit in 2024 zal gebeuren zegt hij er niet bij. Wel noemt hij fiat-valuta een ‘vieze rotzooi’.

In ieder geval blijft hij klaarblijkelijk bij zijn koersvoorspelling van 1 miljoen dollar. Afgelopen oktober noemde hij dat bedrag ook al, en oorlogen en economische crisissen zouden hier de aanleiding voor zijn. Dat zou namelijk druk op fiat-valuta leggen. In augustus vergeleek hij nationale valuta nota bene met toiletpapier.

Post Views: 4

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie