Einde in zicht? Ripple hoofdjurist voorspelt afloop XRP rechtszaak

Louise de Graaf


De crypto markt verraste zowel vriend als vijand in 2023 met een sterker jaar dan verwacht.

Een van de meest positieve ontwikkelingen van 2023 was wellicht een eerste overwinning die Ripple (XRP) van de zomer boekte tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Daarmee was de rechtszaak echter nog niet gedaan. Stuart Alderoty, hoofdjurist van Ripple, voorspelt dat we in 2024 eindelijk een einde zullen zien aan de rechtszaak.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Ripple hoofdjurist voorspelt einde XRP rechtszaak

In een blogartikel deelt Alderoty zijn voorspellingen voor de cryptomarkt van volgend jaar. Hij bespreekt niet alleen het juridische geschil met de SEC, maar ook de invloed ervan op de bredere cryptomarkt.

Ripple zit al sinds eind 2020 in een geschil met de SEC. De waakhond beschuldigt het Amerikaanse bedrijf van het illegaal verkopen van ongeregistreerde effecten met XRP.

Dat zorgde ervoor dat veel beurzen XRP van hun assortiment hadden verwijderd en de koers een harde klap kreeg.

Afgelopen zomer oordeelde de rechter dat de verkoop van XRP op secundaire markten, zoals crypto exchanges, niet als effectenverkoop geldt en dus niet onder het toezicht van de SEC valt.

Dat was een grote overwinning voor XRP fans. De digitale munt werd weer genoteerd op beurzen en de koers steeg even hard.

De SEC heeft echter hoger beroep aangetekend en er is nog geen beslissing genomen of de initiële verkoop van XRP door Ripple en leidinggevenden onder de Amerikaanse effectenwetgeving valt.

Meer voorspelling voor crypto markt voor volgend jaar

Ondanks dat er mogelijk een einde komt aan de rechtszaak, verwacht Alderoty niet dat de SEC zal kiezen voor een andere aanpak met betrekking tot de crypto-industrie. Hij verwacht dat de waakhond zal voortzetten met zijn strategie: “regulering door handhaving.”

Deze benadering wordt door de crypto-industrie sterk bekritiseerd. Toch verwacht Alderoty ook dat de rechterlijke macht een stokje zal steken voor de “overreach” van de SEC en deze zal indammen.

Daarnaast verwacht hij dat Amerikaanse wetgevers het eindelijk eens zullen worden om duidelijkere regelgeving op te stellen voor de crypto-industrie. Echter verwacht de advocaat dat de verschillende partijen het niet eens zullen zijn over de wijze van implementatie.

Daarom zal de invoering van nieuwe regelgeving vertraging oplopen. Dat zal volgens de jurist crypto-bedrijven in de VS kwetsbaar maken terwijl andere landen vooruitgang boeken omtrent deze kwesties.

Post Views: 108

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie