Dit is wat de bitcoin koers gaat doen deze kerst volgens AI

Louise de Graaf


De kerstdagen komen er weer aan, wat betekent dat we weer na moeten denken over wat voor cadeautjes we willen van de kerstman. In cryptoland zullen veel mensen het liefst een hogere prijs voor bitcoin (BTC) willen. Vroeger moest je voor het antwoord wachten tot het zover was of een ingewikkelde analyse doen, maar een AI-dienst biedt een veel gemakkelijker antwoord.


Goed nieuws! šŸŽ‰ Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto šŸš€

Bitcoin stijging geen waarschijnlijk kerstcadeautje, voorspelt AI

De koersverwachting komt van voorspellingssite PricePredictions.com. Deze dienst gebruikt Artificial Intelligence (AI) om koersen van maar liefst 555 cryptocurrencies te voorspellen. De Machine Learning-modellen maken voor de koersvoorspellingen gebruik van verschillende technische indicatoren, waaronder de MACD, de Relative Strength Index (RSI), moving averages en Bollinger Bands. Naar eigen zeggen hebben de voorspellingen een accuraatheid van bijna 84%.

De site verwacht dat de bitcoin koers op 25 december op 37.033 Amerikaanse dollar zal liggen. Helaas kunnen we dat niet echt een kerstcadeautje noemen, want dat betreft vanaf het koersniveau van het moment een daling van ongeveer 0,40%. Als we uitzoomen, dan zou de koers vooral zijwaarts gaan, wamt de koers staat eigenlijk al sinds begin november rond dat bedrag.

De dienst voorspelt ook wat de koers over de komende jaren zou gaan doen. Voor november 2024 verwacht het een koers van ruim 93.000 dollar, wat een stijging betreft van ruim 150%. Ook als volgend jaar minder gunstig uitpakt hoeft dat niet per se slecht nieuws te betekenen, de minimumverwachting ligt namelijk op iets meer dan 82.000 dollar.

Komt er een bitcoin bullmarkt in 2024?

Veel analisten verwachten dat volgend jaar in het teken zal staan van een crypto bullmarkt. Een belangrijke factor zou daarin de eerstvolgende bitcoin halving zijn. Die vindt naar verwachting eind april plaats, en moet ervoor zorgen dat het aantal nieuwe bitcoins dat miners ontvangen voor het verwerken van transacties wordt gehalveerd. Klaarblijkelijk is dit terug te zien in de modellen van PricePredictions, want die duiden op groene koersen.

Andere analisten zijn het helemaal eens met dit beeld. De voormalige Nederlandse institutionele investeerder PlanB denkt dat de koers helemaal niet meer onder de 35.000 dollar zal zakken en dat de bullmarkt al lang is begonnen.

Post Views: 38Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie