Dit had een 1.000 euro investering in XRP in januari je nu opgeleverd

Louise de Graaf


Voor Ripple, het bedrijf achter XRP, is 2023 een uitstekend jaar. Het bedrijf boekte namelijk een grote overwinning in zijn rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dit bijzondere jaar gaat gepaard met een opmerkelijke prijsactie van XRP. Kijkend naar de huidige XRP koers, hoeveel geld had je nu gehad als je op 1 januari 1.000 euro in XRP had gestopt?


šŸ”” Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen ā‚¬60 gratis goud

86,25% XRP stijging

Op de eerste dag van het jaar stond de XRP koers in euro gelijk aan 0,3152. Destijds was er nog veel onzekerheid over het geschil met de Amerikaanse toezichthouder en stond de cryptomarkt in zijn geheel er compleet anders voor dan nu. Met het faillissement van crypto exchange FTX nog vers in het geheugen was de bearmarkt op dat moment nog in volle glorie.

Op het moment van schrijven staat 1 XRP gelijk aan een prijs van 0,5890 euro. Dit betekent dat XRP dit jaar tot nu toe een stijging van 86,25 procent heeft doorgemaakt. Als je op 1 januari een totaal van 1.000 euro in de populaire altcoin had geĆÆnvesteerd, was dit nu 1.862,5 euro waard geweest.

In tegenstelling tot bitcoin (BTC), staat XRP momenteel niet op zijn hoogste prijs van het jaar. Nadat afgelopen juli door de rechter werd geoordeeld dat de verkoop van XRP op beurzen niet onder de effectenwetgeving valt, schoot de koers als een raket de lucht in tot een absolute piek van boven de 0,73 euro. In iets meer dan een maand tijd was de volledige koersexplosie die was ontstaan door het gunstige nieuws uit de rechtszaal echter weer weer in zijn geheel teruggelopen.

Sinds halverwege oktober volgt XRP weer de opwaartse trend van bitcoin. Echter staat bitcoin momenteel volop in de aandacht dankzij de anticipatie op een mogelijke goedkeuring van een lading beursfondsen in januari. Als gevolg presteert bitcoin op het moment een stuk beter dan XRP, en het gros van de cryptomarkt.

20 euro gratis crypto

Op zoek naar een betrouwbare plek om crypto zoals XRP te kopen en verkopen? De grootste crypto exchange van Nederland, Bitvavo, geeft nieuwe gebruikers nu 20 euro gratis tegoed. Volg deze link om de bonus meteen te claimen. 20 euro is gelijk aan bijvoorbeeld 33,70 XRP! Handel XRP, of een van de meer dan 200 andere cryptocurrencies op Bitvavo.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie