Deloitte gaat Polkadot netwerk gebruiken in nieuwe grote stap

Louise de Graaf


Nog niet zo lang geleden waren ‘echte gebruiksdoelen’ voor cryptocurrencies en blockchains niet veel meer dan een buzzword, maar dat begint duidelijk te veranderen. Op donderdag is onthuld dat Deloitte gebruik zal maken van een dienst op Polkadot (DOT) om scheepsladingen in kaart te brengen.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Deloitte in zee met Polkadot-service

Afgelopen week stond in het teken van India Blockchain Week. CoinDesk woonde het evenement bij, en sprak op het podium met KILT-protocol-medeoprichter Ingo Rube. Volgens hem zal Big Four-boekhoudbedrijf Deloitte gebruikmaken van Polkadot voor het in kaart brengen van goederen op vrachtschepen.

Hiervoor zal een nieuw type dienst voor worden ingezet genaamd KYX. Dat is een combinatie van Know-Your-Customer (KYC) en ‘Know-Your-Cargo’. Laatstgenoemde is een nieuwere term die gebruikt wordt voor het identificeren van handelswaar. Eén van de partijen die zich bezighoudt met KYX is bevoorradingsketenbedrijf Nexxiot, dat volgens Rube gebruik zal maken van Kilt Network.

Met decentrale en open-source oplossingen op Kilt kunnen [klanten] een dienst bouwen op een blockchain, zonder dat ze cryptocurrencies nodig hebben of ervaring nodig hebben met blockchain,” verklaarde Rube in een statement.

Kilt Protocols eigen token KILT is volgens CoinGecko sinds begin deze week met ongeveer 14% in waarde gestegen. Het netwerk heeft een eigen blockchain, maar het project is ook gebouwd op de Polkadot (DOT) blockchain.

KILT-blockchain wordt al gebruikt

Het project blijkt populair te zijn. De gigantische containerrederij Hapag-Lloyd en telecomreus Vodafone zouden al hebben aangekondigd met Kilt Protocol te gaan samenwerken, volgens CoinDesk. Hapag-Lloyd wil zo’n 1,5 miljoen containers voorzien van apparaatjes om te bewijzen dat ze tijdens transport beveiligd en ongeopend zijn.

Deloitte heeft ook al enige ervaring met het netwerk. Begin november kondigde Kilt Protocol aan dat de boekhoudgigant de KYC-mogelijkheden van Kilt heeft geïntegreerd. Het bedrijf is ook geen vreemde van blockchain in het algemeen. Het heeft al verschillende onderzoeken gedaan naar wat de bedrijfswereld vindt van het fenomeen, en het heeft ook samen met banken blockchains getest.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie