Crypto-pioniers lanceren fonds voor onafhankelijke ‘netwerkstaten’

Louise de Graaf


De crypto-industrie heeft de afgelopen paar jaar veel last gehad van het harde beleid van verschillende overheden. Crypto en blockchain zijn natuurlijk erg invloedrijke technologieën, daarom hebben veel overheden moeite om de sector zijn gang te laten gaan. Bekende figuren uit de Amerikaanse technologie-industrie zijn er klaar mee. 


4 crypto scammers maken tientallen miljoenen buit

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Investeerder onthult risicovol fonds

Op sociale mediaplatform X kondigt Balaji Srinivasan het project aan. Srinivasan kennen we als voormalig topman van durfkapitaalfonds Andreessen Horowitz en voormalig Chief Technology Officer (CTO) van Coinbase. Het ‘Balaji Fund’ – hij heeft het ironisch genoeg naar zichzelf vernoemd – gaat investeren in ‘alle veelbelovende bedrijven die zichzelf positioneren als startup-samenlevingen en netwerkstaten’.

Wat dit precies inhoudt is nog niet duidelijk, maar in ieder geval lijkt het fonds de verstikkende regels van overheden te proberen te omzeilen. Of dit gaat werken valt nog maar te bezien. Daarom benadrukt hij in een tweede bericht ‘meld je alleen aan [als investeerder in het fonds] als je financiële positie sterk is.’ Investeren in het fonds zou erg riskant zijn, en het zou een langetermijnproject zijn.

Naast Srinivasan zijn ook Coinbase-CEO Brian Armstrong, Coinbase-directielid Fred Wilson en durfkapitalist Naval Ravikant investeerders in het fonds. Een website lijkt het fonds nog niet te hebben, wel heeft het een pagina op AngelList. Vanaf 1 januari 2024 zal het fonds operationeel zijn.

Advertisement

‘Nieuw soort land’ als vervanging voor overheden?

Verder is er nog niet zoveel informatie over het project. Wel heeft Srinivasan het boek The Network State geschreven, waarin hij het concept beschrijft als een nauwe online gemeenschap die gezamenlijk aan crowdfunding van fysiek land doet en uiteindelijk door bestaande landen erkend wordt.

Ook vermeldt het boek dat het netwerk een eigen cryptocurrency kan hebben, net als een decentralized autonomous organization (DAO). Srinivasan beschrijft dat het westen ideologisch gezien is afgetakeld, en dat een nieuw gedachtegoed de kracht van het westen terug kan brengen.

Post Views: 17

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie