Crypto exchanges bereiden zich voor op aanstormende bitcoin bullmarkt

Louise de Graaf


Na een lange en donkere bearmarkt mogen crypto beleggers de afgelopen maanden eindelijk weer in hun handjes wrijven. De langverwachte crypto bullmarkt lijkt aanstaande. De CEO’s van Australische crypto exchanges lijken hier ook van overtuigd. Dit melden zij in gesprek met Cointelegraph.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Eerste fase van een bullmarkt?

Zo meldt Adrian Przelozny, de CEO van Independent Reserve, dat ze zich momenteel voorbereiden op de bullmarkt.

“We doen alles wat we kunnen om klaar te zijn voor de bullmarkt. Want we weten dat als de bullmarkt komt, dit heel erg snel gebeurt. We moeten er zeker van zijn dat we de processen, mensen en infrastructuur hebben zodat we het aan kunnen,”

Aldus Przelozny. Ook het hoofd van BTC Markets is optimistisch en gelooft dat we momenteel in de eerste fase van een bullmarkt zitten.

“De huidige instroom van nieuw geld, een toename van nieuwe gebruikers en een stijging in handelsvolume ondersteund onze mening dat we in de eerste fase van een bullmarkt zitten.”

Is FOMO reden voor koersstijgingen?

Als het aan Tommy Honan van Swyft ligt is dit nieuwe geld niet vanwege zogenaamde FOMO, ‘fear of missing out’. Hij meent dat de fundamentele kracht van de crypto markt de reden is voor de groeiende interesse in de sector.

“Al onze indicatoren staan momenteel op groen. We zien een significante hoeveelheid nieuwe klanten terugkeren naar de [crypto] markt na maanden van inactiviteit tijdens de bearmarkt. De markt wordt wakker, maar de waarheid is, niemand weet waar in de cyclus we ons bevinden.”

Ben Rose van Binance Australia wil geen uitspraken doen over of we ons in een bullmarkt bevinden. Maar hij moet wel erkennen dat er veel nieuwe gebruikers bijkomen. Ook de handelsactiviteit neemt toe. Volgens hem focust Binance Australia zich echter op het voorlichten van gebruikers. De exchange wil namelijk voorkomen dat klanten vanwege FOMO de markt instappen.

“We vroegen een hoop klanten over de reden voor het beginnen met crypto. Een kwart van hen zei dat het zien van het succes van anderen een grote reden is. Dat is de grootste drijfveer. FOMO in crypto bestaat dus.”

Post Views: 54Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie