Coinbase (COIN) koers nog niet klaar met stijgen, zegt analist

Louise de Graaf


Voor crypto waren de afgelopen maanden erg gunstig. Na een paar sluimerende maanden schoten de koersen van veel cryptocurrencies flink omhoog. Ook voor beursgenoteerde crypto-bedrijven was dit gunstig, zij zagen hun inkomsten flink toenemen. Toch is de opwaartse trend voor het aandeel van Coinbase (COIN) volgens één analist nog niet voorbij.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Gaat de COIN koers nog verder stijgen?

Dat schrijft CoinDesk, die een onderzoek van Fairlead Strategies heeft ingelezen. De koers van COIN is dit jaar al met bijna 300% gestegen, maar er is volgens de analist nog ruimte om de stijgende trend door te zetten. De prijs is volgens de onderzoekers al sinds mei van vorig jaar aan het consolideren. Dat zou lang genoeg zijn om nog verdere stijgingen mogelijk te maken.

“COIN gaat aankomende vrijdag vermoedelijk de prijsuitbraak [testen met een lichte correctie naar] een prijs van 116 Amerikaanse dollar. De uitbraak is een gunstige ontwikkeling en suggereert dat de primaire trend opwaarts is,” aldus de marktanalisten.

De prijs zou tot 160 dollar en mogelijk zelfs tot 200 dollar kunnen stijgen. Bij de huidige prijs zou dat zorgen voor rendementen van respectievelijk 13% en 42%.

Cryptobeurs Coinbase houdt zich sterk

Coinbase is de afgelopen tijd een bron van positief nieuws. Vorige maand maakte het bekend dat het in het derde kwartaal wederom verlies heeft geleden, maar toch was het verlies minder groot dan voorgaande kwartalen. Wellicht heeft dit gecombineerd met de flink gestegen crypto prijzen de stijging van COIN veroorzaakt, de cryptobeurs heeft immers baat bij een sterke crypto-industrie.

Toen bekend werd dat Changpeng Zhao, de CEO van Binance, afstand heeft moeten nemen van zijn functie maakte Coinbase CEO Brian Armstrong hier handig gebruik van door te pleiten dat Amerikanen zich alleen zouden mogen aanmelden bij exchanges die zich hebben geregistreerd bij Amerikaanse beleidsmakers. Ironisch genoeg voert de Amerikaanse Securities and Exchange Commission nog steeds een rechtszaak tegen Coinbase.

Een tekort aan investeerders lijkt Coinbase vooralsnog niet te hebben. Onlangs ging het nieuws dat het Zuid-Koreaanse nationale pensioenfonds heeft geïnvesteerd in COIN en op een flinke ongerealiseerde winst zat.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie