Cathie Wood’s ARK zet verkoopgolf voort met bitcoin GBTC aandelen

Louise de Graaf


Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat de vermogensbeheerder ARK Invest voor de tweede keer deze maand een grote hoeveelheid aandelen van Coinbase (COIN) heeft verkocht. Op maandag is het investeringsbedrijf van Cathie Wood doorgegaan met verkopen, ditmaal met aandelen van het bitcoin (BTC) beursfonds GBTC.


Bitcoin beursfonds-poging VanEck krijgt unieke naam

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

ARK Invest verkoopt opnieuw GBTC-aandelen

Afgelopen vrijdag verkocht ARK Invest ruim 330.000 Coinbase-aandelen. Bij de slotkoers was dit ongeveer 50 miljoen dollar waard.

Dat was de grootste verkoop van COIN-aandelen sinds afgelopen juli, toen het zo’n 480.000 aandelen in de Amerikaanse cryptobeurs verkocht. Begin december verkocht Wood ook al ruim 230.000 aandelen ter waarde van 33 miljoen dollar in het bedrijf.

Daarnaast verkocht ARK Invest eind vorige maand ruim 700.000 aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Dat heeft bijna 3 miljoen dollar opgeleverd. Toch was het maar een kleine verkoop. De betreffende Next Generation Internet ETF (ARKW) heeft momenteel namelijk bijna 3,5 miljoen GBTC-aandelen ter waarde van ruim 112 miljoen dollar.

Wood is echter nog niet klaar met verkopen, zo schrijft Ark Invest Daily. Op maandag was GBTC opnieuw aan de beurt. Het instituut heeft bijna 400.000 GBTC-aandelen verkocht uit hetzelfde ARKW-fonds. Dat was goed voor ongeveer 0,8% van alle activa in het fonds. ARKW heeft op dit moment nog bijna 7% van alle activa in GBTC geïnvesteerd.

ARK Invest wil ook een bitcoin beursfonds

De Amerikaanse beursfondsgigant doet overigens ook mee met de race voor een spot bitcoin-ETF in de VS. Hiervoor werkt ARK samen met 21Shares.

Echter werd de beslissing hiervoor onlangs door de Securities and Exchange Commission (SEC) uitgesteld. De volgende en laatste deadline voor de aanvraag is op 10 januari 2024.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie