Cardano stijgt 51% deze week, analist verwacht koersdaling

Louise de Graaf


Cardano (ADA) is een van de uitblinkers van de afgelopen week. De koers is met zo’n 51 procent gestegen tot zijn hoogste level in ruim anderhalf jaar tijd. De populaire altcoin is met overtuiging uit zijn schulp gekropen, en in dit artikel brengen we je volledig op de hoogte van de koersexplosie.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cardano steelt de show

Cardano opende de week op een koers van 0,3918 dollar. Aan het begin van de week klom de cardano koers langzaam omhoog, maar vanaf woensdag versnelde de opwaartse trend. Gisteren bereikte deze zijn hoogtepunt, toen cardano tot een absolute piek van 0,6475 dollar steeg.

Gemeten tot deze piek is cardano met iets meer dan 65 procent de lucht in geschoten. Sinds gistermiddag is cardano licht gecorrigeerd tot een huidige koers van 0,592. Gemeten vanaf zijn openingskoers van 0,3918 staat de koers momenteel 51,1 procent hoger.

Crypto-analyseplatform Santiment liet gisteren op X weten dat het handelsvolume van cardano, evenals de koers, op zijn hoogste niveau sinds juni 2022 staat. Ook het aantal discussies op sociale media bereikte deze week een nieuw jaarlijks hoogtepunt. Op 9 december vertegenwoordigde cardano 4 procent van alle crypto-gerelateerde discussies op sociale media.

Crypto-analist Ali Martinez waarschuwde zijn bijna 35 duizend volgers echter voor een potentiële correctie. Echter verwacht hij slechts een korte prijsdaling, alvorens de koers zijn opwaartse trend voort kan zetten.

Cardano betreedt top 10 blockchains, DEX handelsvolume stijgt fors

De Cardano blockchain laat ook een uitstekende groei zien. De Total Value Locked (TVL), ofwel de totale waarde aan crypto dat wordt vastgezet in smart contracts, heeft een gigantische mijlpaal van 400 miljoen dollar bereikt. Hiermee is Cardano de top 10 van grootste blockchains qua TVL binnengedrongen. Uit data van DefiLlama blijkt dat Cardano momenteel op plek 9 staat, ruimschoots achter Avalanche (AVAX).

Het handelsvolume op decentrale exchanges (DEX’s) komt uit op 74,42 miljoen dollar voor de afgelopen week. Het betreft een stijging van ongeveer 105 procent ten opzichte van de 36,32 miljoen dollar aan handelsvolume van vorige week.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie