Bitcoin zal ditmaal “aanzienlijk sneller” herstellen naar recordhoogte

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is dit jaar al met bijna 170% gestegen. Dat betekent dat de koers nog slechts 37% onder zijn all-time high (ATH) ligt.

Bitcoin bereikte zijn ATH van $69.000 in november 2021 en de koers lijkt dit jaar, ondanks de zware bearmarkt van 2022, in een rap tempo te herstellen.

Onderzoekers van K33 melden dan ook dat zij verwachten dat bitcoin “aanzienlijk sneller” deze cyclus zal herstellen naar zijn ATH.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin zal sneller herstellen naar recordhoogte

Het is inmiddels 757 dagen geleden dat bitcoin zijn ATH van 69.000 bereikte. De bitcoin koers daalde vervolgens in 2022 naar een dieptepunt van ongeveer $15.700, zo’n 77% onder de ATH.

Met een prijs van $43.400 ligt bitcoin momenteel nog slechts 37% onder zijn ATH. Het lijkt er daarmee op dat bitcoin ditmaal al een stuk sneller herstelt. In de vorige cyclus duurde het 1.092 dagen voordat bitcoin terug op zijn ATH was. In de cyclus daarvoor was dat nog 1.178 dagen.

Het grote verschil is ditmaal de anticipatie van een bitcoin exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds, in de VS, zeggen de onderzoekers van K33.

“In geen van de vorige cycli was er sprake van een institutionele vraag die te vergelijken is met de huidige, waarbij grote financiële instellingen zowel deelnemen aan de sector als zich openlijk uitspreken voor BTC.

Over 36 dagen zullen Amerikaanse ETF’s hun definitieve besluit ontvangen, en de markt toont aanzienlijke vraag om blootstelling op te bouwen voorafgaand aan de verwachte lanceringen.”

Bitcoin ETF een “sell the news” evenement?

Het is echter niet gegarandeerd dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ook daadwerkelijk een bitcoin-ETF zal goedkeuren. De SEC heeft tot dusver alle beslissingen uitgesteld en in vorige cycli alle aanvragen afgewezen.

Er is een sterk geloof in de markt dat het ditmaal wel gaat lukken, onder andere omdat Blackrock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, mee doet aan de race. De volgende deadlines vinden plaats medio januari.

Analisten van QCP Capital waarschuwen echter voor een mogelijk “buy the rumour, sell the news” evenement:

“Of we de recordhoogte van $69.000 opnieuw bezoeken hangt af van de werkelijke instroom die de daadwerkelijke ETF in de eerste weken van de handel zal brengen. Zo niet, dan bereidt dit de situatie voor op het klassieke ‘verkoop-het-nieuws’ moment volgend jaar.”

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie