Bitcoin, XRP en solana fors omlaag, maar Luna Classic USTC stijgt 400%

Louise de Graaf


De crypto markt begint de week in het rood en de meeste koersen uit de top 100 dalen. Er zitten echter enkele hele opvallende uitzonderingen tussen. Twee beruchte munten, die vorig jaar nog instortten, presteren merkwaardig sterk.

Ondanks de rode markt, zien we ook positieve ontwikkelingen plaatsvinden. James Butterfill van CoinShares meldt dat crypto-investeringsproducten afgelopen week de sterkste instroom zagen sinds eind 2021.

De totale marktkapitalisatie van crypto daalde in de afgelopen 24 uur met 1,75% naar $1,41 biljoen. Het handelsvolume steeg in dezelfde periode met 68% naar $51,2 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins stijgt naar 51,5%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, daalt van 73 naar 69, een teken dat de angst weer iets is toegenomen.


Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Bitcoin koers valt terug naar $37.000

Bitcoin (BTC) kwam vrijdag nog even kort boven de $38.000 uit en dat was voor het eerst sinds de terra (LUNA) crash van begin mei 2022.

Gedurende het weekend hield bitcoin stand boven $37.200, maar in de afgelopen uren duikt bitcoin toch iets dieper en kwam zojuist zelfs onder $37.000 uit. Die daling ging gepaard met een flinke instroom van BTC naar exchanges, meldt analist IT Tech.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $36.919 op Bybit en €33.718 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 1,7% in de min.

De Nederlandse analist Michaël van de Poppe waarschuwt voor een correctie naar het bereik tussen $33.000 en $34.000 als ook de $36.000 niet standhoudt.

XRP en solana dalen fors, maar dogecoin stijgt juist

Ethereum (ETH) kwam vrijdag weer even kort boven $2.100 uit, maar daalt momenteel naar $2.018 waardoor de koers 3,2% in de min staat. Ripple (XRP) zakt helemaal terug naar $0,60 en staat daarmee al 4,5% in de min. Solana (SOL) vangt nog een zwaardere klap en zakt met 5,5% naar $54,8.

Toch hebben we een uitzondering in de top 10: dogecoin (DOGE). DOGE bereikte vanochtend nog even een piek van $0,081, maar zakte zojuist naar $0,079. Desondanks staat DOGE 1,3% in de plus vandaag.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Axie infinity stijgt flink in rode crypto top 100

Ook de top 100 kleurt over het algemeen rood. De zwaarste verliezers zijn bittensor (TAO) en dydxy (DYDX) die met 6% dalen, radix (XRD) verliest 7% van zijn waarde en mina protocol (MINA) bijna 9%. Gas (GAS) zakt zelfs met 10%, blur (BLUR) met 11% en pyth network (PYTH) met 15%.

Dan hebben we nog een paar opvallende uitzonderingen. Zo stijgt axie infinity (AXS) met maar liefst 9,5% naar $6,89.

Terra Luna Classic en stablecoin USTC stijgen ongekend hard

Tot slot trekt momenteel het eerdergenoemde terra, dat nu terra luna classic (LUNC) heet, de aandacht. De LUNC koers stijgt met maar liefst 41% naar $0,00011467.

Ook de nieuwe versie van de token, terra (LUNA), staat vandaag ruim 20% in de plus, maar komt nog niet de top 100 binnen.

Daarop aansluitend hebben we nog terraclassicusd (USTC). In mei 2022 zorgde de originele versie van deze algoritmische stablecoin, terrausd (UST), de crash van het gehele terra-ecosysteem.

Vandaag staat de USTC koers een ongekende 245% in de plus en komt uit op $0,066. De USTC koers staat zelfs 400% in de plus ten opzichte van een week geleden.

Houd er rekening mee dat de waarde van deze stablecoin eigenlijk $1 hoort te zijn, maar of het daar ooit naar kan herstellen is maar zeer de vraag.

Ontvang gratis crypto naar keuze

Exclusief voor Crypto Insiders lezers: meld je aan bij Bitvavo, Nederlands populairste crypto-platform, via onze link en ontvang een welkomstbonus plus geen handelskosten op je eerste €10.000 aan transacties. Dubbel voordeel in één aanbod!

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vind je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Post Views: 305

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie