Bitcoin op hoogste koers 2023, Solana en Terra Luna stijgen explosief

Louise de Graaf


Ondanks zorgen over een correctie, blijft de crypto markt vooralsnog in een sterke opwaartse trend zitten. Ook zorgen over een mogelijke aanstaande recessie schrikt investeerders momenteel niet af.

De totale marktkapitalisatie van crypto steeg in de afgelopen 24 uur met 2,6% naar $1,43 biljoen. Het handelsvolume steeg in dezelfde periode met 20% naar $55,6 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins stijgt naar 52,1%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, stijgt van 68 naar 72, een teken dat de angst weer iets is afgenomen.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Bitcoin bereikt hoogste prijs van 2023

Bitcoin (BTC) begon 24 uur geleden aan stevige opmars, brak vervolgens eindelijk door de $38.000 en tikte kort een piek van $38.400 aan.

Na een kort dipje gedurende de nacht, kwam bitcoin vanochtend zelfs nog iets hoger uit: $38.440. Dat is een nieuw hoogtepunt voor de koers in 2023.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $38.249 op Bybit en €34.817 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 2,9% in de plus.

Alhoewel het marktsentiment steeds positiever wordt, zijn er nog analisten die waarschuwen voor een correctie.

Dogecoin en solana gaan als raketten

Ethereum (ETH) werd gisteren mee getrokken, al steeg de koers iets minder sterk. De ETH koers tikte tweemaal $2.075 aan en staat momenteel 1,7% in de plus met een prijs van $2.057. Cardano (ADA) steeg iets sterker en staat met $0,385 al 2,4% in de plus.

Dogecoin (DOGE) trekt momenteel de aandacht en maakte zojuist een flinke sprong naar $0,083 waardoor de koers maar liefst 6,2% in de plus staat. Solana (SOL) gooit daar nog een schepje bovenop. De SOL koers stijgt vandaag met 9% naar $61.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

4 harde stijgers in crypto top 100: RUNE, STX, LUNC & MIOTA

In de top 100 hebben we vandaag vier koersen die zelfs nog harder dan solana stijgen. Thorchain (RUNE) schiet met 15% naar $6,41. Stacks (STX) stijgt zelfs met 22% en komt op $0,776 uit.

Terra luna classic (LUNC), die gisteren na een flinke dip maakte na een enorme stijging, gaat vandaag weer als een raket. De LUNC koers stijgt met maar liefst 25% naar $0.00012.

Tot slot hebben we nog iota (MIOTA). De koers maakte zojuist een enorme sprong en steeg in in slechts een uur tijd met maar liefst 28% naar $0,216.

Ontvang gratis crypto naar keuze

Exclusief voor Crypto Insiders lezers: meld je aan bij Bitvavo, Nederlands populairste crypto-platform, via onze link en ontvang een welkomstbonus plus geen handelskosten op je eerste €10.000 aan transacties. Dubbel voordeel in één aanbod!

Hulp nodig met crypto handel?

In onze Premium omgeving vind je ons uitgebreide handelsplan met alle laatste updates. Als premium lid betreed je een veilige plek waar handelaren van elk niveau kennis uitwisselen. Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Post Views: 40

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie