Bitcoin koers stijgt en breekt uit tot hoogste level in 18 maanden

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is na weken aan vergeefse pogingen boven een belangrijk weerstandsniveau uitgebroken. Als gevolg heeft de koers een nieuw jaarlijks hoogtepunt bereikt wat tevens het hoogste niveau in maar liefst achttien maanden tijd is. In deze koersupdate lees je alles wat je moet weten over de laatste stand van zaken op de markt.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers bereikt $39.000

De bitcoin koers heeft een einde gemaakt aan de wekenlange consolidatie met 38.000 dollar als belangrijkste weerstandsniveau. Al sinds de tweede week van de maand heeft bitcoin verschillende keren een uitbraak proberen te forceren. Keer op keer werd de koers echter afgewezen.

Vannacht klom de koers langzaam tot boven de 38.000 dollar. Aan het einde van de ochtend kwam de stijging plotseling in een stroomversnelling waarna de koers een nieuwe piek van grofweg 38.800 dollar bereikte. Na een kleine correctie begon bitcoin aan het einde van de middag aan een nieuwe opmars, en dit keer tot een piek van 39.000 dollar. De volgende grote halte voor bitcoin ligt op 40.000 dollar, wat tevens een belangrijk psychologisch level vormt.

Op het moment van schrijven staat de bitcoin prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 38.684 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 35.559. Ten opzichte van 24 uur geleden is bitcoin met 2,57 procent gestegen.

Mocht de koers vanaf het huidige niveau een verdere correctie ondergaan, dan is het niveau rond 38.500 dollar belangrijk om in de gaten te houden.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 130,48 DOGE of 28,29 ADA! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Altcoins blijven achter, BTC dominantie in de lift

De bitcoin dominantie, ofwel de verhouding van bitcoin ten opzichte van de rest van de cryptomarkt, is omhoog geklommen tot een huidig niveau van 53,31%. Het gros van de cryptomarkt presteert minder goed dan bitcoin momenteel.

Binnen de top 10 cryptomunten komen ethereum, solana (SOL) en cardano (ADA) in de buurt van de stijging van bitcoin. Ethereum is met 2,53% gestegen, solana met 1,94% en cardano staat 2,29% hoger dan gisteren.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie