Bitcoin koers naar nieuw record volgend jaar, volgens ETF-kanshebber

Louise de Graaf


Crypto-vermogensbeheerder Bitwise, tevens een van de vele gegadigden om een Bitcoin (BTC) beursfonds te lanceren in de Verenigde Staten, verwacht voor 2024 een nieuwe recordprijs voor bitcoin. Daarnaast heeft Bitwise nog tal van andere bullish voorspellingen naar buiten gebracht voor de cryptomarkt van volgend jaar


Vuurrode dag voor altcoins, maar toch stijgt deze crypto hard

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin naar $80.000 dankzij beursfonds en halving

Ryan Rasmussen, senior onderzoeksanalist bij Bitwise, heeft gisteren op sociale mediaplatform X de voorspellingen gedeeld met zijn bijna 6 duizend volgers.

Kijkend naar bitcoin verwacht het team van Bitwise een koers van 80.000 dollar. Hiermee zou de vorige all-time high van grofweg 69.000 dollar, dat in november 2021 werd bereikt, met zo’n 16 procent worden overschreden.

De twee belangrijkste katalysatoren die de deuren tot een nieuwe bullmarkt zullen openen volgens Bitwise zijn de verwachte lancering van een Bitcoin beursfonds, ofwel een spot Exchange Traded Fund (ETF), en de aankomende Bitcoin halving, die ergens rond april plaats zal vinden.

Volgens Bitwise zullen de Verenigde Staten begin volgend jaar kennismaken met beursfondsen voor Bitcoin. ‘’Gezamenlijk zullen ze de meest succesvolle ETF-lancering aller tijden zijn’’, voegde Bitwise hieraan toe. De vermogensbeheerder schat dat binnen 5 jaar spot-ETF’s voor BTC 1 procent van de Amerikaanse ETF-markt van 7,2 biljoen dollar kunnen veroveren.

Andere crypto voorspellingen

Rasmussen heeft nog een hele berg aan andere crypto-gerelateerde voorspellingen gedeeld. Zo verwacht het Bitwise-team dat stablecoins betalingsverwerker VISA volgend jaar van de troon zullen stoten wat betreft totale transactiewaarde. Daarnaast denken ze dat de totale omzet gegenereerd door het Ethereum (ETH) netwerk meer dan verdubbeld zal worden tot 5 miljard dollar. Dit jaar zullen de totale transactiekosten op Ethereum ergens rond de 2,3 miljard dollar uitkomen.

Een andere opvallende voorspelling wijst op een enorme enorme daling in transactiekosten op Ethereum. Bitwise verwacht dat Ethereum Improvement Proposal (EIP) 4844, beter bekend als ‘Proto-danksharding’, de vergoedingen tot onder de 0,01 dollar zullen brengen

Ook de beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase kwam aan bod in de reeks voorspellingen. Volgens Bitwise zal de totale omzet van de exchange volgend jaar verdubbelen tot minimaal  5,690 miljard dollar.

Post Views: 201

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie