Bitcoin koers licht onderuit, maar nog altijd in belangrijke zone

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) en de gehele crypto markt kleuren nipt in het rood. Gisteren maakte bitcoin een flitsende daling nadat een groot risico van hardware wallet-fabrikant Ledger aan het licht werd gesteld. De koers krabbelde echter snel weer op en ondanks de daling van vannacht bevindt deze zich nog altijd in een belangrijke zone. In deze ochtenmdupdate brengen we je volledig op de hoogte van de huidige stand van zaken in het crypto-land.


Bitcoin en crypto stijgen hard dankzij Amerikaanse centrale bank

Bitcoin koers tussen belangrijke levels

Allereerst een snelle terugblik op de opmerkelijke volatiliteit van gisteren. Toen bekend werd dat er een tijdje een kwaadwillige versie van Ledger Connect Kit, een applicatie waarmee Ledger-gebruikers hun hardware wallets kunnen verbinden met decentrale applicaties (dApps), online heeft gestaan, daalde de bitcoin koers  in slechts 10 minuten van 42.900 dollar tot een dieptepunt van vlak boven de 41.300 dollar.

Ongeveer drie uur na de scherpe daling kwam de bitcoin koers alweer uit op zo’n 43.400 dollar. De angst heeft dus niet lang kunnen overheersen binnen het crypto-landschap. Sinds deze piek is de koers echter in een lichte neerwaartse trend terechtgekomen die tot een huidige niveau van iets boven de 42.600 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin bevindt zich momenteel tussen twee belangrijke levels. Omhoog kijkend is het weerstandsniveau tussen de 42.800 en nipt onder de 43.200 dollar van groot belang om doorheen te breken, maar tegelijkertijd is het zaak om niet onder het steunniveau van 42.400 dollar terecht te komen.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 42.616 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 38.807. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,54% in de min.

Advertisement

Cardano daalt, maar solana en avalanche schieten omhoog

Kijkend naar de rest van de crypto markt is er een wisselend beeld op te merken bij de grote cryptomunten. Ethereum (ETH) staat 0,53% in de min ten opzichte van 24 uur geleden, cardano (ADA) is met 3,42% gedaald en dogecoin (DOGE) met 0,43%.

Niet alles in de top 10 kleurt echter rood. Ripple (XRP) is met 0,63% gestegen en avalanche (AVAX) met 2,50%. Solana (SOL) is de absolute winnaar van vandaag met een stijging van 5,77%.


Bitcoin koers in bedwang na nieuwste inflatiecijfers

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 33,04 ADA of 0,30 SOL! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 20 euro gratis

Let op: na december gaat de welkomstbonus weer terug naar 10 euro.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin vandaag: Amerikaanse PMI

Vandaag zal om 15:45 uur de Diensten Inkoopmanagersindex (PMI) uit de Verenigde Staten gedeeld worden. Dit is een economische indicator die de zakelijke activiteit in de dienstensector weerspiegelt. PMI-cijfers worden als leidende indicatoren voor de bredere economische gezondheid beschouwt. Er wordt een waarde van 50,6 verwacht, wat duidt op een lichte groei. Vorige maand kwam de indicator iets hoger binnen op 50,8.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie