Bitcoin-investeerders worden gewaarschuwd door bankreus JPMorgan

Louise de Graaf


De crypto markt wacht al jaren op de komst van een Bitcoin (BTC) beursfonds. Nu een goedkeuring dichterbij dan ooit lijkt, kijkt de crypto-wereld reikhalzend uit naar het moment dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) groen licht zal verkondigen. Bankgigant JPMorgan verwacht dat het grootse primeur juist een koersdaling teweeg zal brengen voor bitcoin.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Bitcoin ETF: ‘sell the news’ evenement?

Nikolaos Panigirtzoglou, analist bij JPMorgan, heeft afgelopen donderdag zijn verwachtingen gedeeld wat betreft de mogelijke verwelkoming van Bitcoin beursfondsen.

Een Bitcoin beursfonds, ofwel een Exchange Traded Fund (ETF), biedt institutionele investeerders de mogelijkheid om blootstelling tot bitcoin te verkrijgen. Veel crypto-fanaten zijn een dergelijk fonds dan ook als een grootschalig adoptiemiddel.

De SEC wijst al sinds 2017 iedere aanvraag direct tot de prullenbak. Een mogelijke goedkeuring wordt dan ook als een historisch moment beschouwd voor Bitcoin. Volgens analist Panigirtzoglou zullen de grote verwachtingen echter averechts werken:

“We zijn voorzichtig wat betreft de cryptomarkten tot 2024 en we blijven een grote kans zien op een buy-the-rumour/sell-the-news-effect zodra de SEC begin volgend jaar spot bitcoin ETF’s goedkeurt.”

De afgelopen weken is de bitcoin koers als een raket de lucht in geschoten, grotendeels dankzij de speculatie op de goedkeuring van beursfondsen in januari. Investeerders hebben de afgelopen tijd massaal bitcoins gekocht in de hoop te profiteren van een prijsstijging als de komst van Bitcoin beursfondsen daadwerkelijk wordt bevestigd.

Panigirtzoglou denkt dat de goedkeuring tot een verkoopgolf zal leiden, omdat handelaren besluiten hun winst te nemen en geen motivatie meer hebben om het activum vast te houden.

Ethereum getipt als betere keuze

Eerder deze week voorspelde Panigirtzoglou ook al dat ethereum (ETH) een mooier 2024 tegemoet gaat dan bitcoin. Met name Ethereum Improvement Proposal (EIP) 4844, ook wel bekend als ‘Proto-danksharding’, zal volgens de analist ervoor zorgen dat ethereum beter zal presteren dan de bitcoin.

EIP 4844 is onderdeel van de grote netwerkupgrade genaamd ‘Cancun-deneb’ en richt zich op het verbeteren van de schaalbaarheid van het netwerk.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie