Bitcoin en crypto in spanning, waarom vandaag cruciaal is

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft het voor het eerst in tijden weer wat moeilijker. Zondagnacht daalde de koers enorm hard in een kort tijdsbestek en ook gisteren was geen succesvolle dag voor bitcoin. Terwijl de koers momenteel iets is opgekrabbeld ten opzichte van het dieptepunt, lijkt het in spanning op de belangrijke inflatiecijfers van later vandaag af te wachten.


Bitcoin koers overstijgt belangrijk level, cardano is niet te stoppen

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Bitcoin koers daalt verder, maar herstelt deels

Zondagnacht daalde bitcoin met 6,5% in 20 minuten tijd tot een absoluut dieptepunt van ongeveer 40.400 dollar. Dit prijsniveau werd echter slechts kortstondig vastgehouden. Bitcoin schoot namelijk snel omhoog naar ongeveer 42.000 dollar, waar het zich geruime tijd heeft gestabiliseerd.

Vanaf het einde van de middag kwam bitcoin echter in een neerwaartse trend terecht. Rond 16:00 uur begon de koers met dalen, en om 20:40 uur werd het eerdere dieptepunt van zondagnacht nipt overtroffen. Bitcoin daalde namelijk tot vlak boven de 40.200 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Sindsdien is de koers licht gestegen tot een huidige prijs van 41.507 dollar op crypto exchange Bybit. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 38.533. Ten opzichte van 24 uur geleden staat bitcoin 1,09% in de min.

Mocht bitcoin wederom een uitglijder maken, dan is om en nabij de 41.150 dollar het eerstvolgende steunniveau. Aan de andere kant vormt 42.400 dollar het dichtstbijzijnde weerstandsniveau.

BNB en avalanche schieten de lucht in

Kijkend naar de rest van de cryptomarkt is te zien dat het gros een kleine prijsbeweging achter de rug heeft de afgelopen 24 uur. Binnen de top 10 cryptomunten heeft ethereum (ETH) 1,02% ingeleverd, is ripple (XRP) met 0,71% gedaald en dogecoin (DOGE) met 2,91%.

Daarentegen kleuren solana (SOL) en cardano (ADA) juist nipt in het groen. Solana is met 1,51% gestegen en cardano met 2,93%.

De uitblinkers van de dag zijn build ‘n build (BNB) en avalanche (AVAX). BNB staat 7,54% hoger dan 24 uur geleden en avalanche is met 16,49% gestegen.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 39,36 ADA of 34,57 XRP! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Let op: na december gaat de welkomstbonus weer terug naar 10 euro.

Pak 20 (10 euro na december) euro gratis


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin vandaag: Amerikaanse inflatiecijfers

Vandaag ligt alle focus op de publicatie van de inflatiecijfers uit de Verenigde Staten. Om 14:30 uur worden zowel de consumentenprijsindex (CPI) als de kern-variant (uitgezonderd voeding en energie) gedeeld.

Wat betreft de CPI wordt er een jaarlijkse inflatie van 3,2% verwacht. Voor de maand oktober kwam de inflatie 0,1 procentpunt hoger uit op 3,3%. Maand-op-maand wordt er geen toename verwacht.

Voor de kern-CPI wordt net als vorige maand een jaarlijkse prijsstijging van 4,0% aangenomen. Maand-op-maand ligt de verwachting op een stijging van 0,3%, terwijl dit de vorige keer 0,2% bedroeg.

Hoger of lager dan verwachte noteringen kunnen prijsschommelingen voor bitcoin teweegbrengen. Lagere cijfers worden logischerwijs als positief beschouwd.

Post Views: 571

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie