Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto exact 13 jaar stil

Louise de Graaf


Satoshi Nakamoto, de anonieme oprichter van Bitcoin (BTC), liet exact dertien jaar geleden voor het laatst publiekelijk van zich horen. Op 12 december 2011 publiceerde het genie namelijk zijn laatste bericht op het Bitcointalk forum. Van een afscheidsbericht was totaal geen sprake; met een alledaags bericht stapte Satoshi stilletjes uit de schijnwerpers.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Laatste bericht BTC oprichter

De post in kwestie was een technische opmerking gericht op het versterken van Bitcoin tegen denial of service (DoS) aanvallen. Satoshi schreef dat de software van Bitcoin ‘’totaal niet resistent’’ is tegen een dergelijke aanval, en dus kwam hij met een verbetering. ‘’Dit is een verbetering, maar er zijn nog steeds meer manieren om aan te vallen dan ik kan tellen’’, aldus Satoshi.

Bitcointalk is een bekend forum dat in 2009, evenals het Bitcoin netwerk, werd gelanceerd. In de beginjaren van het netwerk was het een centrale ontmoetingsplaats voor vroege Bitcoin-enthousiastelingen. Satoshi liet tevens veel van zich horen op dit forum.

Op 23 april 2011 schreef Satoshi zijn laatste e-mail waarin hij aangaf zijn handen van het project te hebben getrokken. Deze e-mail was een reactie van Satoshi op software-ontwikkelaar Mike Hearn. Hearn vroeg of Satoshi van plan was om de Bitcoin community weer te betreden of dat hij voor eeuwig uit de schijnwerpers wilde blijven. ‘’Ik ben op andere dingen overgestapt. Bitcoin is in goede handen’’, zo gaf Satoshi destijds aan.

Bitcoin jubileums

Een tijdje terug, op 31 oktober, was het tevens 15 jaar geleden sinds de whitepaper door Satoshi werd geïntroduceerd aan de wereld. In het negen pagina’s tellende document wordt het idee achter Bitcoin uitgelegd.

Bovendien naderen we de verjaardag van het Bitcoin netwerk zelf. Op 3 januari 2009 werd namelijk het allereerste transactieblok, ook wel het ‘Genesis block’ genoemd, gemined door Satoshi zelf. Het markeert het officiële begin van het decentrale netwerk, en over iets meer dan 3 weken is het alweer 15 jaar geleden.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie