Beschikbare bitcoin-voorraad op beurzen krimpt drastisch

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) kleurt deze week voor de zevende achtereenvolgende week in het groen. Met een huidige stijging van enkele procent klimt de koers richting de 40.000 dollar. Tegelijkertijd is er een grote exodus van bitcoins op gecentraliseerde beurzen, wat duidt op een toenemend vertrouwen onder investeerders.


šŸŽ Deze week: Handel je eerste ā‚¬10.000 in crypto helemaal gratis

Meer dan 37.000 BTC verlaten exchanges

Data van Glassnode laat zien dat er sinds 17 november bij elkaar opgeteld iets meer dan 37.000 BTC is weggestroomd van alle crypto exchanges. Deze significante uitstroom staat tegen de huidige bitcoin koers gelijk aan meer dan 1,4 miljard dollar.

De meest voor de hand liggende reden waarom investeerders hun bitcoins van exchanges af halen is om ze voor de lange termijn vast te houden. Het gros van de bitcoin-uitstroom zal namelijk vloeien richting self-custody wallets waar investeerders de volledige controle over hun activa hebben en zich dus geen zorgen hoeven te maken over risicoā€™s van derden.

Nu de bitcoin koers zich in een opwaartse trend bevindt en investeerders uitkijken naar mogelijke katalysatoren zoals de Bitcoin halving, een mogelijke Bitcoin beursfonds en potentiƫle renteverlagingen, zijn steeds meer mensen bereid hun bitcoins voor een lange tijd te stallen in een eigen wallet.

Minder beschikbare bitcoins op exchanges betekent minder potentieel aanbod dat op de markt kan worden verkocht. Dit kan de verkoopdruk verminderen en de prijsdynamiek positief beĆÆnvloeden.

Bitcoin koers doorbreekt $38.000

Het momentum van bitcoin is vandaag bovendien verstevigt dankzij een stijging tot boven de 38.000 dollar. De bitcoin koers heeft eerder vandaag een nieuw jaarlijks hoogtepunt neergezet van vlak boven de 38.800 dollar. Op het moment van schrijven staat de koers weer iets lager op ongeveer 38.300 dollar.

De grote uitstroom van bitcoins is een positief teken dat wijst op een groeiend vertrouwen in de markt. Vooralsnog wordt dit weerspiegeld in een verdere stijging van de BTC koers, maar uiteraard is de relatie niet zo zwart wit.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie