Anti-Bitcoin investeringslegende overlijdt op 99-jarige leeftijd

Louise de Graaf


Charlie Munger, vooral bekend als de rechterhand van investeringslegende Warren Buffet, is vandaag op 99-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse miljardair staat bekend als een grote criticus van Bitcoin (BTC) en crypto in het algemeen, maar is desondanks een waar icoon die binnen de investeringswereld nooit vergeten zal worden.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Investeringsfenomeen overlijdt

Munger was de vicevoorzitter van Berkshire Hathaway, een Amerikaanse multinational geleid door Buffet. De beleggingsmaatschappij kondigde eerder vandaag het verdrietige nieuws aan middels een persbericht.

‘’Berkshire Hathaway kreeg enkele minuten geleden bericht van familieleden van Charlie Munger dat hij vanochtend vredig is overleden in een ziekenhuis in Californië.’’

Munger en Buffet worden vaak samen genoemd vanwege hun langdurige zakelijke samenwerking en hun succes in de financiële wereld. Buffet heeft dan ook zijn waardering uitgesproken voor de onschatbare bijdrage van Munger aan het succes van zijn bedrijf:

‘’Berkshire Hathaway had niet tot zijn huidige status kunnen worden opgebouwd zonder Charlie’s inspiratie, wijsheid en deelname.’’

Munger’s kritiek op Bitcoin en crypto

Munger wordt beschouwd als een van de meest wijze beleggers van zijn generatie, maar crypto-investeerders zullen hier wellicht een andere kijk op hebben. Hij is Bitcoin en crypto namelijk, net als Buffet, liever kwijt dan rijk.

In 2013 vergeleek Munger Bitcoin al met rattengif. Er zijn veel critici uit de beginjaren van Bitcoin die vandaag de dag hun mening hebben bijgedraaid, maar Munger heeft nooit een positief woord over gehad voor alles dat met crypto te maken heeft.

Zelfs op 99-jarige leeftijd heeft Munger nog vurige uitspraken gedaan richting Bitcoin en cryptocurrencies in de bredere zin. Recentelijk noemde hij bitcoin namelijk nog ‘’de stomste investering ooit’’. Eerder dit jaar zei hij bovendien nog het volgende over crypto:

“Het is absurd, het is niet een beetje dom, het is enorm dom, en het is heel gevaarlijk. De regeringen hadden het helemaal mis om dit toe te staan. Ik ben niet trots op mijn land omdat het deze crypto troep toestaat, het is waardeloos, het is niet goed, het is gek, het zal alleen maar kwaad doen.”

Post Views: 114Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie