Analist voorspelt snelle stijging Bitcoin koers boven $40.000

Louise de Graaf


De cryptomarkt staat op het punt een belangrijke wending te nemen, met de recente ontwikkelingen rondom Binance en de inmiddels voormalige CEO Changpeng Zhao. Volgens Markus Thielen, analist bij Matrixport, is een stijging van bitcoin (BTC) boven de $40.000 dit jaar “onvermijdelijk”. Deze voorspelling volgt op de schikking van Binance met het Amerikaanse ministerie van Justitie en de schuldbekentenis van CZ voor financiële overtredingen.


📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Binance’s schikking als keerpunt

De schikking van Binance betekent dat het bedrijf $4,3 miljard aan boetes moet betalen. CZ, die als CEO is afgetreden, moet persoonlijk een boete van $50 miljoen betalen en staat ook voor een mogelijke gevangenisstraf van 18 maanden, al suggereren sommige berichten een zwaardere straf. Deze uitkomst, die milder is dan een gevreesde boete van $10 miljard en Binance niet beschuldigt van misbruik van gebruikersfondsen of marktmanipulatie, suggereert dat Binance een top drie exchange zal blijven, aldus Thielen.

“We verwachten dat bitcoin $38.000 zal overschrijden tegen het einde van deze maand met een waarschijnlijkheid van 80%, gevolgd door een rally boven $40.000 in december met een waarschijnlijkheid van 90%,” voegde Thielen eraan toe.

Herstel van bitcoin en ETF-kansen

Ondanks dat het nieuws rondom Binance aanvankelijk als een risico werd beschouwd, liet bitcoin slechts een tijdelijke correctie zien. Thielen gelooft dat bitcoin de $38.000 zal overschrijden tegen eind deze maand met een waarschijnlijkheid van 80%, gevolgd door een rally boven de $40.000 in december met een waarschijnlijkheid van 90%. Dit herstel wordt verder ondersteund door de verwachte goedkeuring van een bitcoin spot ETF in de VS.

De huidige macro-economische omgeving lijkt ook gunstig voor crypto, met verwachtingen van een halvering van de inflatie naar 1,6% en een daling van de obligatierendementen naar 2,60% in 2024 of 2025. Dit zou een opwaartse beweging in de aandelenmarkt teweeg kunnen brengen, wat vaak correleert met cryptocurrencies. Al deze factoren samen wijzen op een optimistische toekomst voor bitcoin en de bredere crypto markt.

 

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie