AI topman verdedigt controversiële crypto na financiële problemen

Louise de Graaf


Er zijn maar weinig blockchain-projecten die controversieel zijn als worldcoin (WLD). Dit netwerk trekt niet alleen een enorme hoeveelheid argwaan van individuen, maar ook van verschillende overheden. Toch staat oprichter Sam Altman nog steeds achter het project.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

OpenAI-CEO Altman staat achter Worldcoin

Dat schrijft Reuters op basis van een statement van Worldcoin-topman Sam Altman, die ook één van de medeoprichters van OpenAI en momenteel OpenAI’s CEO is. Hij sprak volgens de Amerikaanse zakenkrant op een virtuele conferentie van de fintech-investeringsbank FT Partners.

“In een wereld met AI is het steeds belangrijker om te weten wie mens is [en wie kunstmatige intelligentie]. We waren en zijn ervan overtuigd dat AI een steeds belangrijker deel van ons leven gaat vormen. De mogelijkheid om mensen [van AI] te onderscheiden wordt steeds belangrijker,” aldus Altman.

Het doel van Worldcoin is op dit moment niet om dit onderscheid te maken, maar wel om mensen te identificeren als mensen. Daarvoor heeft het bedrijf zijn eigen irisscanner gemaakt – iets waar AI-modellen op computers niets aan hebben.

Een week geleden schreef crypto-krant The Block dat Worldcoin-hoofdontwikkelaar Tools For Humanity financiering zocht om de voortgang het project te bekostigen. Hiervoor wilde het tot 50 miljoen dollar van zijn eigen token verkopen tegen een onbekende korting. FT Partners, dezelfde bank van de conferentie, zou helpen met de verkoop aan investeerders.

Worldcoin erg controversieel

Er is geen gebrek aan controverse omtrent Worldcoin. Overheden zijn bang dat het systeem grote gevaren voor de privacy van gebruikers met zich meebrengt. Toch weet het project hard te groeien. Zo was de bijbehorende walletsoftware onlangs nog de snelst groeiende wallet in de crypto-industrie. Binnen zes maanden wist het het aantal gebruikers te verdubbelen.

De groei voor een groot deel wordt veroorzaakt doordat het letterlijk gratis geld uitdeelt via airdrops. Om verdere groei aan te sporen heeft de moederorganisatie onlangs een financieringsprogramma voor ontwikkelaars en projectmanagers onthuld.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie