Aandelen van crypto beurs en bitcoin fonds massaal verkocht door Ark Invest

Louise de Graaf


Cathie Wood’s Ark Invest, een vooraanstaand investeringsfonds in de cryptosector, heeft recentelijk aandelen van Coinbase en Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) verkocht voor een totaalbedrag van $74 miljoen.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Ark Invest doet aandelen van de hand

Volgens recente rapporten heeft Ark Invest vorige week aanzienlijke verkopen gedaan in zowel Coinbase-aandelen als Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Het fonds deed Coinbase-aandelen ter waarde van $59 miljoen van de hand, en daarnaast werden ook GBTC-aandelen ter waarde van $15 miljoen verkocht. Deze onverwachte verkoopgolf roept vragen op, vooral gezien het feit dat Cathie Wood, de oprichter van Ark Invest, doorgaans bekendstaat om haar optimistische visie op crypto.

Op vrijdag ging de verkoop van Coinbase-aandelen verder, waarbij Ark Invest opnieuw 18.962 aandelen afstootte met een waarde van ongeveer $2,8 miljoen. Dit komt bovenop de reeds eerder in de week verkochte $56 miljoen aan COIN. Daarnaast werden op dezelfde dag extra Grayscale Bitcoin Trust-aandelen verkocht, met 12.000 GBTC-aandelen ter waarde van $409.000.

Grayscale en GBTC zetten stijging door

Met een maandelijkse toename van 50%, en een jaar-op-jaar stijging van meer dan 305%, is Coinbase een van de best presterende aandelen van dit jaar. Bij het sluiten van de markt op vrijdag noteerde Coinbase een prijs van $147,90. Echter zit de prijs nog altijd ongeveer 60% onder het historische hoogtepunt van $343 in de cryptopiek van november 2021.

Ark verkoopt ook nog aanzienlijke hoeveelheden GBTC. De verkoop omvat 12.000 GBTC-aandelen op vrijdag, bovenop eerdere verkopen van $1,6 miljoen op woensdag en $12,9 miljoen op maandag. Dit resulteert in een totaal van $14,9 miljoen aan verkochte GBTC-aandelen vorige week.

De redenering achter de verkoop was de dalende prijs van bitcoin (BTC) en korting op de Net Asset Value (NAV). Korting op de netto-inventariswaarde is een prijssituatie die zich voordoet wanneer de prijs van een exchange-traded fund (ETF) of beleggingsfonds lager is dan zijn dagelijkse netto-inventariswaarde (NAV).

De GBTC-koers sloot vrijdag op $34,10 met bijna 2% wekelijkse winst en een jaarlijkse stijging van 315%. Toch blijft de prijs ongeveer 40% onder het hoogtepunt van $56,70 in februari 2021.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie