$750 miljoen aan tokens ontgrendelen in december

Louise de Graaf


December is een maand vol verwachtingen die in ons hart sneller doet kloppen. Dit jaar wordt december ook een speciale maand waarin een megabedrag van $750 miljoen aan crypto wordt vrijgegeven.

Recente gegevens van Token Unlocks tonen aan dat er in december maar liefst 300 miljoen cryptomunten worden ontgrendeld. De digitale munten worden vrijgegeven door vier verschillende crypto-projecten.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Ethereum platform dYdX ontgrendelt $500 miljoen

Het overgrote deel van de ontgrendeling zal afkomstig zijn van dYdX, een gedecentraliseerd platform (DEX) dat draait op de blockchain van Ethereum. 1Inch, Aptos en Optimism ontgrendelen de overige cryptomunten.

Het DEX-platform van dYdX ontgrendelt naar verwachting de meeste cryptomunten. Volgens de gegevens zal de beurs in december maar liefst 150 miljoen DYDX-tokens ontgrendelen. Deze miljoenen DYDX hebben een huidige geschatte waarde van ongeveer $500 miljoen.

Het dYdX platform, dat gebruik maakt van smart contracts, hield de cryptomunten vast voor oprichters, investeerders en medewerkers. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de DYDX-tokens in februari vrij te geven. dYdX kondigde in januari echter een verlenging van de ontgrendeling aan.

Vooralsnog staat de ontgrendeling ingepland voor 1 december 2023, om 13:00 Nederlandse tijd. De dYdX foundation is van plan om tussen januari 2024 en juni 2024 meer DYDX-tokens te ontgrendelen.

1Inch, Aptos en Optimism ontgrendelen $250 miljoen aan crypto

Optimism, een ander project op het Ethereum-netwerk, kondigt aan om 24 miljoen OP-tokens te ontgrendelen. Deze vrijgave staat gepland op 30 november en heeft een waarde van ongeveer $41 miljoen.

1Inch Network, een DeFi-platform dat werkt aan de optimalisatie voor cryptohandel over verschillende DEX, zal tevens een grote hoeveelheid aan munten vrijgeven. Verwacht wordt dat het platform rond 1 december ongeveer 98 miljoen 1INCH-tokens, met een huidige waarde van $33 miljoen, ontgrendelt.

Het blockchain-project Aptos, bekend van zijn proof-of-stake concept, geeft als laatste een respectievelijke 25 miljoen APT-tokens uit. Deze ontgrendeling zal ook in december plaatsvinden en heeft een huidige waarde van ongeveer $180 miljoen.

Of de ontgrendeling van deze enorme vrijgave invloed zal hebben op de markt is per project verschillend. Een toename van het beschikbare aanbod kan echter de prijzen drukken.

Post Views: 102

Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie