4 crypto scammers maken tientallen miljoenen buit

Louise de Graaf


In de Verenigde Staten blijken zogeheten ‘pig butchering’ crypto scams razendpopulair onder cybercriminelen. Een viertal scammers worden verdacht van deze vorm van een dergelijke ‘pig butchering’ scam. De gearresteerde verdachten riskeren maar liefst 20 jaar gevangenisstraf per aanklacht, een signaal van de ernst waarmee deze misdrijven nu worden aangepakt.

Een golf van nieuwe crypto scams

De ‘pig butchering’ scam, zo genoemd vanwege de manier waarop slachtoffers worden ‘vetgemest’ voor de uiteindelijke oplichting, vormt een nieuwe dreiging in de crypto-wereld. Slachtoffers worden gelokt via sociale media en datingplatforms, waar ze verleid worden tot schijnbaar lucratieve crypto-investeringen.

Het drietal verdachten dat in de VS is opgepakt zou op deze manier al meer dan $80 miljoen van nietsvermoedende investeerders hebben gestolen, dat meldt het Amerikaanse Ministerie van Justitie. Een astronomische hoeveelheid geld dat nog maar eens benadrukt hoe gevaarlijk deze scammers kunnen zijn.

In een reactie op deze groeiende dreiging heeft de staat Californië een actieve rol op zich genomen door een ‘crypto scam tracker’ in het leven te roepen. Dit initiatief is een belangrijke stap in de bescherming tegen frauduleuze praktijken.

Crypto oplichters rusten niet

Deze recente ontwikkeling in de Verenigde Staten is een krachtige waarschuwing voor iedereen in de crypto gemeenschap. Het benadrukt de behoefte aan waakzaamheid en zorgvuldige overweging bij het investeren in crypto. Terwijl de populariteit van cryptocurrencies blijft groeien, groeit ook de creativiteit van fraudeurs. Het is essentieel voor investeerders om op de hoogte te blijven en verdachte activiteiten te melden om zichzelf en anderen te beschermen tegen deze complexe oplichtingspraktijken.

Deze bijzondere zaak in kwestie loopt dan wel in de Verenigde Staten, maar ook in Europa zijn crypto scammers actief. Eerder was al in het crypto nieuws te lezen dat liefde steeds vaker als lokaas werd gebruikt door scammers. Blijf dus te allen tijde op je hoede als crypto belegger.

Post Views: 19Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie