3 grootmachten houden topoverleg over Noord-Koreaanse crypto hackers

Louise de Graaf


In de afgelopen jaren heb je regelmatig op Crypto Insiders kunnen lezen over crypto hackers uit Noord-Korea.

Deze hackers uit Noord-Korea hebben naar schatting al miljarden euroā€™s aan crypto gestolen over de jaren heen en financierden hiermee het nucleaire wapenprogramma van het land.

Daarom hebben veiligheidsadviseurs uit de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan onlangs overlegd over de crypto diefstallen van Noord-Korea en de wapenfinanciering.


šŸŽ Deze week: Handel je eerste ā‚¬10.000 in crypto helemaal gratis

Nationale veiligheidsadviseur bespreken Noord-Koreaanse crypto hackers

Het Witte Huis maakt bekend dat Jake Sullivan, de veiligheidsadviseur uit de VS, Takeo Akiba, de adviseur uit Japan en Cho Tae-Yong, de adviseur uit Zuid-Korea, op 8 december hebben ontmoet. De ontmoeting vond plaats in Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea.

Het drietal kwam bijeen om verschillende kwesties te bespreken met betrekking tot de Noord-Koreaanse crypto hackers en de financiering van massavernietigingswapens, meldt het persbericht van het Witte Huis.

ā€œDe Nationale Veiligheidsadviseurs evalueerden de vooruitgang op een breed scala aan trilaterale initiatieven, waaronder de toezegging om regionale crises te consulteren, het delen van gegevens over ballistische raketverdediging, en onze gezamenlijke inspanningen om te reageren op het gebruik van cryptocurrency door de Democratische Volksrepubliek Korea om inkomsten te genereren voor zijn illegale WMD-programmaā€™s.ā€

Volgens het persbericht besprak het drietal ook de relatie tussen Noord-Korea en Rusland. Wat verder is besproken of beslissingen zijn genomen, wordt echter niet bekendgemaakt.

Al $3 miljard aan crypto gestolen door Noord-Korea

Een recent onderzoek meldde dat Noord-Koreaanse hackers al ongeveer $3 miljard aan crypto hebben gestolen. De Amerikaanse regering heeft daarom al een groot aantal crypto wallet adressen op een zwarte lijst gezet, die vermoedelijk van Noord-Koreaanse hackers zijn.

Lazarus Groep, een beruchte hackersgroep verbonden aan de Noord-Koreaanse staat, viel vorig jaar nog Axie Infinity (AXS) aan en stal maar liefst $600 miljoen aan crypto. Onlangs kwam naar buiten dat de hackers nog eens $240 miljoen hebben gestolen.

Inmiddels zijn meerdere crypto mixers, dat zijn diensten om crypto te hutselen zodat ze moeilijker zijn te traceren, verboden. Noord-Koreaanse hackers zouden deze diensten gebruiken om de gestolen crypto te verplaatsen. Dat geldt ook voor Tornado Cash, een ethereum (ETH) mixer waarvan de oprichter wordt aangeklaagd in Nederland.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie